Димитровградски пазар отчита 95 % изпълнение на плана за 2012 година

Димитровградски пазар

Димитровградски пазар

95 процента изпълнение на плана за 2012 г са очакванията в ОП „СПИОПТ“. Постъпилите в касата финансови средства ще станат ясни през януари, при заложени 4 000 000 лв. На фона на продължаващата криза, резултатът е добър, смята главният технически сътрудник към ОП „СПИОПТ“ Ангел Колев. Според управителя Лидия Николаева върху крайната цифра влияние оказва отстъпката при плащане на цялата годишна такса.

През 2012-а, по решение на общинския съвет тя стана 20% при издължаване до края на януари и 10% до края на март. От преференцията, за разлика от преди, се възползваха над 200 фирми. Освен това, от юни в сила са по-ниски цени за сектор М-4. Там таксата от 10 лв. на кв. метър стана 3 лв.

През следващата година възможността за отстъпка при авансово плащане на таксите ще се запази. Самите те пък не са вдигани от 5 години. Изобщо, прави се необходимото за облекчаване на бизнеса в трудните за всички времена. Това показва и отношението на общината, коментира още Колев.

Неговото виждане е, че пазарът не отслабва, напротив – развива се. Въпреки трудностите, търговците се справят. Това дава на ръководството увереност, че следващата 2013 г. ще бъде по-добра и успешна за всички.

Публикувано в Бизнес С етикет: , , , , , , , ,

Вашият коментар