5 съвета в ски зимното пързаляне

5 съвета в ски зимното пързаляне
5 съвета в ски зимното пързаляне
5 съвета в ски зимното пързаляне
5 съвета в ски зимното пързаляне

В планината имаме нужда от екип топли дрехи и някои съвети от специалисти, за да се справим с всяка извънредна ситуация.

При планиране на зимната ски почивка от значение е както избора на хотел, така и проучване на местността. Набелязването на дестинация за почивка е сред първите стъпки, които всеки прави.

Много хотели и зимни ски курорти предлагат интересни оферти на преференциални цени на пакетните услуги.

От значение е и предвиждането на облеклото, както и целият набор от екипировка по време на ски пързалянето.

Ето и някои специфики около зимния туризъм и приготовленията:

1. Трислойно облекло – докато се движите, тялото произвежда топлина, а правилното обличане на ски пистата може да помогне правилно да разпредели тази топлина.

2. Първи опит в ски пързалянето на деца – родителите, които искат децата им да карат ски или сноуборд, могат да ги запишат в ски училище. Такива се предлагат и в самите ски курорти или около ски пистите. Това е най-удачният начин да се изкара една незабравима зимна почивка под наблюдението на професионални инструктори и в компанията на други деца.

3. На високо – ако се питате още защо да изберете почивка и настаняване в зимен хотел, то добре е да знаете, че високо в планината въздухът е по-чист, а слънцето по-силно.

4. Малките скиори – и малки, и големи обожават снега, а зимата предлага неограничени възможности за всеки. С почивка на планина цялото семейство може да се почувства добре, презаредено и релаксирало. Освен това ските развиват вестибуларният апарат у децата, укрепват мускулатурата и тренират издържливостта. Колкото по-отрано детето започне да се занимава със зимни спортове, толкова по-лесно и естествено би се научило. За това може да помогне престоя и почивката в зимен курорт със ски писти.

5. Топли дрехи – топлите и удобни дрехи са изключително важни за децата по време на зимната почивка. Телата на децата са по-малки и крехки, а това води до бързото им охлаждане. От значение е принципът на трислойното обличане. Ръкавици, шапка, шал или маска са много важни за подходящата екипировка.