Българките с бронз от Купата на Европейските нации

Българките с бронз от Купата на Европейските нации

Купа на Европейските нацииЖенският ни национален отбор по борба спечели бронзовите медали на на Европейската купа на нациите „Московски светлини“ в руската столица.

Момичетата на Серафим Бързаков и Петър Касабов стигнаха до първо отборно отличие, след като в мача за 3-4 място победиха дамите на Германия с 4:3.

В предварителната група българките загубиха от Русия с 2:5 и надиграха Азербайджан с 4:3.

Нашият отбор с Виктория Бобева от СКБ Димитровград и бившата възпитаничка на клуба Валя Трандева бе най-младият в авторитетната отборна надпревара. Успехът провокира коментари в Москва, че за първи път България има отбор в женската борба, а не е както до скоро – Станка Златева и останалите. Средната възраст на нашите е 21 години и се прогнозира добро бъдеще на състезателките.

С европейската отборна титла в Москва ликува тимът на домакините. Рускините победиха Украйна с 5:2.

В днешно интервю старши-треньора на националките Серафим Бързаков споделя: „Руснаците не очакваха да сме трети… Попитаха ни дали няма да отидем на лагер при тях. От Беларус също изявиха желание за съвместна подготовка. Новият ни облик направи силно впечатление. Но има още много да се работи. Всички са млади, средната възраст на момичетата е 21 години. Най-възрастната бе Валя Трандева – на 24 години“.