Флорални мотиви и брюкселска дантела в модната линия на Златка Райкова

Флорални мотиви и брюкселска дантела в модната линия на Златка Райкова
Bless by Zlatka Raykova
Bless by Zlatka Raykova
Bless by Zlatka Raykova

Плеймейтката Златка Райкова създаде своя собствена линия за дамски дрехи. Красавицата разказва кое ще е хит през лято 2014.

Ние от марката Bless by Zlatka Raykova заложихме на много цвят – жълто, розово, синьо, или на рокли, които аз наричам цветя. Имаме дълги модели с флорални мотиви, такива с деним и брюкселска дантела, които този сезон трябва буквално да се влачат по земята. Разбира се, не сме пропуснали и най-секси моделите, които са мини, от любимия ми телесно бежов цвят, споделя Райкова.

» Изкусителка
Златка е една от най-желаните жени у нас, което кара не едно и две момичета да копират стила й. На въпроса доколко залага на собствения си почерк в първата си колекция, Райкова е категорична: „В първата ми колекция съм заложила както на стилни и изискани модели, така и на ефирни дълги рокли, разкриващи изящните рамене на всяка дама. Смея да кажа, че да, има част от почерка ми в тези тоалети, тъй като смятам да правя неща, за които имам усет и мога да разгърна себе си.“

Русокосата хубавица споделя, че сама избира моделите, платовете и цветовете на дрехите от колекцията си. Усетът на Златка към модата не е случаен, а може да се каже, че е по наследство. „Моята майка и моята баба са шивачки, любителки по-скоро, не по професия, и затова имам усет за платове и кройки. За направата на една рокля е нужно различно време, понякога я искам за вчера, както казва моят екип. Всяко хубаво нещо иска търпение и аз съм се въоръжила с такова, тъй като искам хората да бъдат доволни от стила и качеството“, допълва плеймейтката. За лято 2014 Златка залага на роклите, защото това е любимата ми дреха на дамите през топлите месеци, било то на плаж, вечерно парти или просто разходка.

» Аксесоари
За момента линията на Златка Райкова предлага само дрехи, но плеймейтката е категорична, че аксесоарите са от особено значение за всяка дама. „Моят любим аксесоар определено са обеците, просто не мога без тях – от най-големите до суперминиатюрните. Също така харесвам кърпи за глава през лятото. Много са закачливи и придават лолитски вид“, споделя блондинката.

Относно хита при цветовете за люто 2014 Златка допълва: „Десените този сезон са флорални, а основните нюанси са бледорозово, синьо и бяло, платовете пък са с метални отблясъци.“ Вдъхновението на Златка идва и от факта, че тя е щастливо влюбена жена. „Любовта помага във всичко, дори те кара да правиш неща, които никога не си подозирал, че можеш“, споделя плеймейтката и допълва, че единственото й желание е да предаде позитивната енергия и идентичността си в собствените си тоалети. „Всеки, който създава дрехи, носи своя нюх и идентичност в тях, надявам се аз също да предам моята харизма в моделите си и да станат любима марка на дамите“, завършва Райкова.

Елизабет Методиева