Борците от СКБ Димитровград продължават успешните си международни изяви

Борците от СКБ Димитровград продължават успешните си международни изяви

Иван БадавровБорците на СКБ Димитровград продължиха победния си ход на международно ниво. Водени от треньорът Салим Наим, 11 състезатели на клуба взеха участие в тренировъчен лагер, който се състоя на базата на спортния интернат в град Комрат, Молдова.

Там те се включиха във всекидневни двуразови тренировки с разнообразни партньори.

В края на лагера някои от състезателите ни участваха и на турнири. Най-малкият от групата Иван Бадавров пътува за столицата Кишинев, където участва в турнир за неговата възраст. С четири победи той завоюва първото място.

В същият ден (10 ноември) останалата група бе на турнир в Бешгиоз. За съжаление не е имало категории за всичките ни борци . Нашите момчета са участвали в категориите за кадети, където доминират убедително и финалните срещи са били изцяло с наше участие.

В кат. 54 кг. първо място завоюва Микяй Наим, а второто Веселин Петров. В кат 58.кг. финалът е между Димитър Иванов и брат му Мирослав Иванов, като печели Митко, а Миро остава със сребърен медал. При по-малките в кат. 40 кг. бронзов медал спечели Иван Янков.

През тази седмица Салим Салим ще участва на организираната от ФИЛА международна треньорска школа по свободна борба. Тя ще се проведе от 15 до 18 ноември в зала Борба “Диана”, гр. София.