Копирайтър

Копирайтър
Копирайтър
Копирайтър

Копирайтър

Наскоро говорихме с Делчо, който ме помоли да напиша нещо за себе си, работата си и SEO-то.

Делчо Делчев: Преди началото на текста, ще уточня автора, моят първи блог гост – Светла Йорданова

Хм, за себе си ми е малко трудно да пиша, тъй като мисля, че за мен трябва да кажат повече хората, които ме познават. Ако трябва да бъда съвсем откровена ще кажа, че не съм нищо особено. Нито съм много умна, нито много талантлива, нито пък най-големия експерт по писане и правопис на света. Опитвам се да давам максималното от себе си, да не спирам да се уча и да съм коректна към всички, които са ми доверили свой проект. Да, мисля, че съм отговорна и стриктна в спазването на договорките и очаквам същото отношение и от другите. Приемам критиките, особено ако са основателни, защото смятам, че няма безгрешни хора и аз също греша. Повече слушам, отколкото говоря, защото така ми е по-лесно да вникна в това, което иска клиента. Не харесвам клишетата, не харесвам бездушно написаните текстове и не харесвам текстовете, написани някак си между другото за няколкото лева в повече.

Ами това е за мен. Сигурно има и друго, но както вече казах, не съм много умна и не се сещам с какво да се похваля.

За SEO не мога да напиша нищо, тъй като не го мога. Тепърва имам да уча, все още съм пълен аматьор или чирак първа степен. Против правилата ми е (моите правила) да говоря за неща, в които не съм веща. Надявам се обаче да мога да справя и с това предизвикателство през новата година, която ще дойде съвсем скоро.

Разбирам обаче от текстове (или поне мисля, че разбирам). От няколко години работя като копирайтър, и по-точно като SEO копирайтър.

Защо започнах ли?

Обичам да разказвам истории и да ги обличам в думи. Завършила съм журналистика и желанието ми беше да работя като журналист, но бързо разбрах, че в България журналистика няма. Животът е безкраен низ от случайности и по случайност започнах да пиша текстове за сайтове. Тази случайност се оказа най-големия ми подарък, тъй като някак си намерих своето място.

Предполагам, че има хора, на които няма да им хареса как пиша и това е тяхно право. Има обаче и хора, с които работим от години заедно и сме повече приятели, отколкото поръчител и изпълнител.

Не приемам всяка поръчка, както и не работя на всяка цена, предложена ми от клиент. Запазвам си правото да откажа поръчка, ако мисля, че не мога да я изпълня добре, както и си запазвам правото да откажа поръчка, ако смятам, че цената не отговаря на изискванията, които има клиента.

Ами това е за мен, работата ми и seo-то. Надявам се, не съм досадила много!

Весели празници!

2 comments on “Копирайтър
  1. Дубай 2014 каза:

    Хубаво е човек да е здраво стъпил на земята и да приема всякакви критики, но ако те са градивни, само така всеки един от на може да върви в правилната посока и да знае, че всичко което е постигнал е дело на мечтите си и на това, че има приятели които го подкрепят във всеки един момент.Хубаво е че не се хвалите много, това означава че сте прекрасен човек,колкото и скромна да сте.Вижда се , че добре боравите с думите и не напразно сте се насочили и това да учите, действате вдъхновяващо на всеки един читател сигурна съм в това.За този вид работа винаги има какво да се чуи, но поне всеки ден ти предлага нещо ново и различно.

    • Светла каза:

      Не мога да кажа нищо друго, освен “Благодаря ВИ, Дубай 2014” за милите думи 🙂