Дамските обувки през погледа на дизайнерите за 2014

Дамските обувки през погледа на дизайнерите за 2014
Дамските обувки през погледа на дизайнерите за 2014
Дамските обувки през погледа на дизайнерите за 2014
Дамските обувки през погледа на дизайнерите за 2014

Спортните дамски обувки са актуални вече не за първи сезон, но поради факта, че спортния стил на обличане и обуване набира сили с невиждани темпове, е невъзможно да не спомена за тях.

Сегашните пролетни дамски обувки със спортен мотив отново се появиха на снимачната площадка на колекциите на известни дизайнери на висша мода и масово ще се носят. Срещат се при марките на дизайнери като Александър МакКуин, Оливер, Кензо, Уилсон, Каппа, Адидас, Версаче и други. Но без съмнение нещо различно за сезона се представи от Шанел като дамски обувки с графити по тях и вериги.

Модни специалисти от цял свят вече са предложили всички свои творби на изкуството изразени в обувни изделия от най-красивите до най-прекрасните, но са наблегнали на практичността и удобството касаещи дамските. Момичета, остава само да последвате модата.

Какви дамски обувки ще предпочетете и с какво ще се комбинират? В пролетно-летния сезон предпочитаемите модели са от кожа, еко кожа или дори и от плат ако са пролетни изрязани модели или сандали за лятото. Не забравяйте за щампите по тях (включително актуален за обсъждане е моделът с тънък ток и принт на цветя, растителен принт, с ориенталски мотиви, или мотивите на розите детелините или лалетата ) и наситените с цвят карамел моделчета, те не трябва да имат отсъствие от краката ви.

При избор на дамски обувки обърнете внимание на размера, неправилно подбран, той може да наруши пропорциите на вашата фигура. Дребничките момичетата най-добре да избягват твърде масивен модел с множество детайли и външни катарами и прeтрупвания излишно.

Формата им може да бъде абсолютно всякаква като такива на платформи, с ходила с равен акцент, остри, заоблени, дялнати в предницата им, леко заоблени, с отвор при петите, на перфорация или с оголени пръсти. И формата и материала, от който са направени дамските обувки, трябва да бъдат в хармония помежду си с чантата ви, така че да влезе в своеобразен стил различаващ се от стандартния срещащ се навсякъде. Разпукнати цветя и пайети както по облеклото чанта и вашите дамски обувки не бива да ви притесняват, защото носейки ги вие ще бъдете доста различна и различаваща се от дамите около вас!

По-консервативните варианти също са добре дошли за дамите. Модели, изработени от мека кожа или велур по правилата на офис облеклото за сезон пролет-лято 2014 се допускат дори в офиса! А в петък може смело да дойдете в офиса с по-спортни, по всекидневни, на платформа или с ниски, вместо с елегантните дамски обувки, защо не и пък с летни ботуши или сандали!