Детски празник на Светилището на нимфите и Афродита

Детски празник на Светилището на нимфите и Афродита

Детски празникНа 2 юни /неделя/ от 10 часа на Светилището на нимфите и Афродита в село Каснаково, коалиция „Да за Димитровград“, с подкрепата на община Димитровград, организира за втора поредна година празник за децата – по случай 1 юни, деня на детето.

И тъй като 2 юни е и ден, в който почитаме борците за свободата на България, събитието ще има патриотична насоченост. От откритата сцена ще звучат стихове на най-големите български поети. Децата ще изявяват своите таланти пак там, а в работилниците ще изработват фигури от глина и други изделия на изкуството.

В 12 часа, всички заедно ще застинем мълчаливо под звуците на сирената – в памет на героите. Ще изпеем заедно химна и ще чуем изпълненията на фолклорната група към НЧ „Искра-1926“ село Каснаково, която ще ни изпълни песни за хайдути.

Ще има много състезателни игри, ще предоставим възможност на тези, които обичат конете – да пояздят, а някой може да намери и съкровище. Ще има и награди за най-активните и най-талантливите участници в събитието.

Организаторите ще осигурят вода и сандвичи за децата.

Безплатен транспорт ще има от новата автогара. Извозването ще започне в 9.30 часа.

Коалиция „Да за Димитровград“ кани всички деца от Димитровград и общината, заедно с родителите, с бабите и дядовците, да споделим празника. Очакваме ви на Светилището на нимфите и Афродита.


На 2 юни, по повод Деня на детето /1 юни/, коалиция „Да за Димитровград“ организира велопоход. Желаещите да се включат в инициативата ще потеглят от района на новата автогара в 9.00 часа. Дестинацията, до която ще се предвижват велосипедистите, е историческата местност „Светилище на нимфите и Афродита“, край село Каснаково, където ще се проведе същинския празник, посветен на децата на Димитровград.