Джинсите на есенно-зимния сезон

Джинсите на есенно-зимния сезон
Джинсите на есенно-зимния сезон
Джинсите на есенно-зимния сезон
Джинсите на есенно-зимния сезон

Няма две мнения по въпроса, че джинсите, или както ги наричаме у нас, дънките, са най-добрият приятел на почти всяка жена – защото са комфортни, практични и винаги на мода. Но намирането на перфектния чифт, който да стои възможно най-добре и да отива на повечето облекла в гардероба, обикновено е задача с повишена трудност. Още повече че разнообразието от модели, стилове и цветове на пазара става все по-огромно с всеки изминал сезон.

Точно тук на помощ идват тенденциите, оформяни от колекциите на водещите световни дизайнери. За да ви улесним в издирването на следващия чифт джинси, който ще спечели сърцето ви, ви предлагаме да се запознаете с актуалните за есенно-зимния сезон модели.

Момчешки
Те успяха да затъмнят почти изцяло славата на тесните джинси и за това си има съвсем основателна причина – изключително удобни за носене са, отиват на почти всякаква фигура и могат да се съчетават с разнообразни облекла и обувки. С ниска талия и леко провиснали, момчешките джинси най-често се носят с навити крачоли. Комбинират се особено добре с изчистени блузи и ризи, вталени сака и обувки на висок ток.

Като за майки
На пръв поглед приличат на момчешките, но всъщност между двата модела има една доста съществена разлика – височината на талията. Така наречените джинси за мамчета стигат до малко под или малко над пъпа. Тъй като имат подчертано ретро излъчване, е препоръчително да се носят с по-модерни и атрактивни облекла и аксесоари, които да подсказват, че ефектът е търсен.

С широки крачоли
Ако не понасяте тесните джинси, моделите от тази категория са само за вас. Джинсите с широки крачоли устремно се върнаха на мода като част от общото увлечение на дизайнерите по стила на 70-те години на миналия век. Немалка част от моделите са тип чарлстон и са снабдени с широки предни джобове, които още повече засилват ретро излъчването им. По правило този тип джинси се комбинират най-добре с блузи и пуловери с поло яка и женствени ризи. Другото, което трябва да запомните е, че ако не сте с физиката на манекенка, трябва да ги носите с обувки на висок дебел ток. Те обаче в никакъв случай не трябва да са остри.

С висока талия
Джинсите от този тип моментално ще ви направят да изглеждате с няколко сантиметра по-висока. Изберете модел, който не е прекалено широк, и го комбинирайте с по-къси топове. Отличен избор биха били също всякакви блузи, които са достатъчно тънки, че да можете да ги пъхнете в джинсите.

Прокъсани
Те, разбира се, не са новост сред тенденциите, а основната им характеристика е, че изглеждат така, сякаш са носени с години. Дупките може да са съвсем дискретни или да покриват почти целите крачоли на джинсите – всичко зависи от личните ви предпочитания. Комбинират се еднакво добре както с пуловер и кецове, така и с елегантно сако и обувки на висок ток.

Прави
Джинсите с прави крачоли винаги ще си останат фаворити на любителките на класическата елегантност. Ако сте сред тях, подберете модел до глезените, който ще можете да комбинирате с всякакви обувки – високи за работа и ниски за разходка.

Пачуърк
Светлият и тъмният деним се обединиха под формата на атрактивни джинси с „кръпки“ – най-малко в два нюанса. Изглеждат изключително атрактивно, но тъй като сами по себе си са достатъчно категорично изразено модно становище, е препоръчително да се комбинират с максимално изчистени едноцветни облекла. Джинсите тип пачуърк най-често са прави или момчешки, така че могат да се носят с почти всякакви обувки – всичко зависи от повода и желаното излъчване.

Гащеризони
Те в никакъв случай не са провиснали като тези в миналото. Точно обратното – моделите са по тялото и подчинени на елегантността. Комбинирайте гащеризона от деним със семпли тонове и ризи и с изчистени обувки – незвисимо дали ниски или високи.

Цветовете
Властвалата в продължение на няколко сезона мания по джинсите в разнообразни ярки цветове отмина. През настоящия сезон най-големият хит е типичното за денима синьо, но във всичките му нюанси – от индиго до почти бяло. Другите актуални цветове при джинсите са все неутрални – сиво, черно и бяло.