Енгин Акюрек – Керим от сериала Пепел от рози

Енгин Акюрек – Керим от сериала Пепел от рози

Енгин Акюрек е тв и филмов актьор. Роден е в Анкара на 12 октомври 1981 година. Тридесетгодишният актьор е висок 187 сантиметра.

Берен Саат и Енгин Акюрек
Берен Саат и Енгин Акюрек

Семейството му е от Ерзинджан. Баща му му е държавен служител, а майка му домакиня, както повечето жени в Турция. Има по-малък брат. Фен е на известния футболен отбор Бешикташ. Цялото семейство живее в Анкара заради местоработата на бащата. През 2002 година Енгин завършва история и география в Анкарския университет. По време на следването си се занимава активно с театър. Енгин Акюрек, когото познаваме като Керим от “Пепел от рози”, впечатлява със своя чар. Той застава пред камерата за първи път по време на тв състезанието “Звездите на Турция” Подготвя се за него под надзора на опитни актьори. Показва, че има талант и резултатът не закъснява – Енгин Акюрек печели първа награда. Така пред него се отварят вратите на киното и телевизията. Не закъснява и първото му участие в сериал – в ролята на Кадир Садъкоолу в “Брак с чужденец” (2004-2007), който преди време бе излъчен и в България. През 2006 година се снима във филма “Съдба”. През 2009 година изявява в ролята на Мустафа Булут в сериала да “Да бях облак”. И накрая идва “Пепел от рози”, в който двамата с Берен Саат играят главните роли – на Фатмагюл и Керим. “Не вярвам в късмета – казва Енгин. – Талантът е от първостепенно значение. Всъщност съчетаването на талант, правилното време и проект – това е всичко.”

Керим от “Пепел от рози” предпочита да бъде споменаван само за работата си. Стреми се да държи настрана личния си живот. Ето какво споделя той за любовта: “Любовта те кара да вършиш противоречиви неща. Поради тази причина не би било достоверно, каквото и да е определение за любовта.”

През 2011 година в медиите се появяват доста спекулации, че двамата изпълнители на главните роли в сериала Пепел от рози изживяват страхотна любов. Турските вестници пишат, че Берен Саат и Енгин Акюрек са отседнали заедно в известния турски курорт Чешме, място за отдих на много известни личности.

Керим обаче намери своята Фатмагюл в истинския живот. Това е 20-годишната Джансу Ташкън, която се разплака пред камерите, след като не успя да спечели конкурса “Best Model” в своята страна. Енгин Акюрек и приятелката му бяха заснети в турския град Шишли. Според турските медии Джансу Ташкън щяла да се появи в една от сериите на “Пепел от рози”. Младата манекенка обаче обясни, че тя и Енгин Акюрек са просто приятели.

Наскоро във фейсбук бяха публикувани снимките на двамата, дори това бе профилната снимка на Джансу Ташкън. Тези снимки се разпространиха светкавично.

Феновете на Керим не бяха особенно доволни от новината и във фейсбук страницата на актьора се появиха мнения, че снимките са монтаж, направен на фотошоп. Не закъсня отговорът на Джансу Ташкън, която призна за връзката си с Енгин Акюрек и потвърди, че снимките са оригинални. “Ако мислите, че снимките са монтаж, потърсете за коментар Енгин. Той много добре знае за тези снимки. Оттук нататък аз няма да отговарям на въпроси, свързани с личния му живот.”

Така бе сложен край на спекулациите, че Керим и Фатмагюл са двойка и в живота. /TV Сага/