Телефоните Samsung Galaxy S22 ще използват батерии ATL

Телефоните Samsung Galaxy S22 ще използват батерии ATL

Телефоните на Samsung Galaxy S22 ще използват батерии от Amperex Technology Limited (ATL). Samsung се готви да пусне флагманските си смартфони от следващо поколение Galaxy S след няколко месеца. С наближаване на официалното представяне на телефоните, продължават да се появяват все повече подробности за предстоящите устройства.

В последна разработка се съобщава, че Samsung ще ползва батерии за серията Galaxy S22 от две компании – Samsung ADI и китайската Amperex Technology Limited. И двете ще бъдат използвани в първоначалната производствена партида.

Прави впечатление, че Samsung прекъсна връзките си с Amperex Technology Limited през 2017-та година, когато батериите на ATL причиняваха силно нагряване на смартфона Galaxy Note7.

Samsung започна да работи с ATL за батериите от серията Galaxy S21, които бяха пуснати по-рано тази година. Преди това южнокорейската фирма ограничаваше използването на батерии ATL само до смартфони от среден клас в серията Galaxy A и Galaxy M.

Освен в смартфоните, батериите, произведени от китайската Amperex Technology Limited, се използват и в Galaxy Watch, както и в Galaxy Buds.

Оптимален живот на батериите

Според доклада китайската компания ще предостави батерия от 3800 mAh за стандартния смартфон Galaxy S22, заедно с батерии от 4500 mAh и 5000 mAh съответно за смартфоните S22 Plus и Galaxy S22 Ultra.

Наскоро батерията на Samsung Galaxy S22 с номер EB-BS901ABY (14.35Wh) беше забелязана по време на процеса на сертифициране в Корея. Оказа се, че южнокорейският гигант намалява капацитета на батерията на предстоящите модели от серия S. С напредването на технологиите и по-добрата оптимизация се очаква животът на батерията да остане същият като на настоящите модели, или ще се увеличи.

Според докладите, Samsung първоначално планира да произведе около 20 милиона устройства за цялата гама Galaxy S22. Тези цифри обаче могат да се увеличи след началото на масовото производство или пускането на устройствата. Обикновено компанията произвежда 25-30 милиона бройки в началните партиди.