Гривни за любов и приятелство

Гривни за любов и приятелство
Гривни за любов и приятелство
Гривни за любов и приятелство
Гривни за любов и приятелство

Бижутата винаги са били важен елемент от външния вид на една дама. От древни времена жените били очаровани от скъпоценните камъни и благородните метали. Въпреки, че бижутата рядко излизат на мода, всеки сезон идва с нови тенденции или се опитва да съживи или да преоткрие стари.

Фактът, че нови колекции са се появили, не означава, че трябва да спрете да носите любимите си накити. Една жена никога няма достатъчно бижута, затова е важно да си сверявате часовника с новите линии и да добави нещо ново към кутийката си със скъпоценности.

Големи
За тази година бижутата ще бъдат големи, уникални и цветни. Масивни камъни, кристали “Сваровски”, големи, златни вериги и искрящи цветове. Задължителни аксесоари са висящите обеци, ресните и пискюлите, етнобижутата, брошките, слоганите, гривните за приятелство, комбинирането на различни стилове, миниатюрните изображения на птици и насекоми. Така, че скъпи дами, за 2014 година ще имате голям избор за допълване на вашата колекция.

Бижутата за годината ще хващат окото, ще бъдат незабравими и… достъпни. Това е добро нещо, ако сте забелязали дупки в колекцията си и ще можете да ги запълните, без да се страхувате от олекване на бюджета.

Цветове
Що се отнася до цветовете, може да избирате между яркозелено, синьо, зелено, виолетово, оранжево, розово, сиво и кафяво. В крайна сметка бижуто, което изберете за завършване на цялостната си визия, трябва да бъде в цветовата гама на аутфита ви.

Водещо при висулките тази година е дързостта: животни, скъпоценни камъни, груби камъни, кубове и други геометрични форми. Друг аксесоар, изваден от нафталина е брошката. Днешните модели обаче нямат нищо общо с брошките на баба ви, а са с дръзки цветове, изображения на цвятя и камъни.

Гривни
Ако сте се спрели на по-ярък тоалет, то изберете сребристи гривни, а за такива в по-пастелни тонове – златисти или медни гривни. Една или много в различни стилове, смело комбинирайте, съветват модните специалисти, докато получите закачлив, но елегантен ефект. Наш любим модел са множеството тънки гривни тип “обръч”, като ако са по-малко на брой, може да сложите и талисман. Този тип са неудобни, ако ви предстои работа на бюро или компютър. Златните или сребърните гривни с много едра верижка, към която е прикрепена висулка, са изключително ефектни и подхождат на тоалети от различни стилове.

Послание
Особено актуални са и гривните с послания. Биват изработени не само от благородни метали, но и от кожа, гума, пластмаса и мъниста, като се получават изключително красиви, цветни и забавни разновидности. Надписи като “любов” или колиета с кратки послания настройват ума ни за един положителен ден. Вярва се, че оранжевата гривна за приятелство е предназначена за най-добрите приятели, а червената представлява любовта и подходяща за подарък на любимия.

Акцент
За оставащата зима модните спецове съветват да носим много по-масивни бижута от тези, които носим през топлите месеци. Това се дължи на факта, че дрехите ни покриват по-голяма част от тялото ни, затова бижутата ни трябва да изпъкнат. За този сезон аксесоарите ни освен големи са и екстравагантни. Последните тенденции са за обеци на висулка, наподобяващи полилей, колиета, съставени от няколко части, съчетани съответно с такива гривни. Друг популярен тренд са бижутата с религиозни елементи. Те са големи, златни украсени със скъпоценни и полускъпоценни камъни.

Най-популярните елементи от природата, които можем да видим в бижутата са птиците, влечугите и насекомите. Най-любопитните модели включват пеперуди, водни кончета и пчели.

Етно
Тенденция, която ще се запази и тази година, са етнобижуатата. Въпреки че са вдъхновени от традиционните национални костюми, те са все така на мода. Традиционните обеци и пръстени може да ги съчетаем с къси поли и рокли, които не трябва да са натрапчиви. Големите гердани също дават възможност да добавите малко екзотика във вашия аутфит, а ако сте се спрели на дълги висящи обеци, то не носете гердан или огърлица. Ако имате кръгло лице изберете между различните геометрични фигури.

Хитова комбинация за годината е между семпъл чифт обеци и много добре комбинирани гривни. Пръстените не остават на заден план, като се залага на няколко различни един от друг, които взаимно се допълват.