Hisense A6G: умен и симпатичен телевизор

Hisense A6G: умен и симпатичен телевизор

Всичко необходимо, но без излишни детайли – приблизително така описват своите нужди повечето купувачи на телевизори. Hisense с новата линия A6G изглежда се фокусира точно върху такива желания. Вижте всеки детайл в зашеметяващ 4K HDR с Hisense A6G.

Количеството на 4K съдържание продължава да расте и закупуването на телевизор с по-ниска резолюция днес си заслужава само за кухнята или при строго ограничен бюджет. Разбира се, OLED телевизорите все още са скъпи, но на пазара има много достъпни модели с обикновени VA или IPS матрици и щедър пакет от „подобрители“. Hisense току-що пусна нова серия A6G, която тепърва ще се продава. Гамата предлага модели с диагонали от 43 до 75 инча, за всеки вкус. Разглеждаме, за да оценим бюджетната версия на модерен UHD телевизор.

Дизайн

Външно Hisense A6G не се различава много от по-скъпите модели. Рамката на екрана е много тънка. по-малко от сантиметър. Телевизорът стои на два V-образни крака, а височината им може да се нарече оптимална. Не твърде голяма, но достатъчна за инсталиране на миниатюрен саундбар. Ако се интересувате от конкретна цифра – почти 8 см. Ако искате да го закачите на стената, ще ви е необходим монтаж с VESA 200×300 мм.

Качество на картината

Екранът е VA матрица и като цяло не е лош. Традиционен проблем за матрици от този тип са малките ъгли на видимост. Тук, според усещанията, картината остава стабилна в диапазона 100-110 градуса (в характеристиките – 178°). Това означава, че можете да седнете на дивана тройка и удобно да гледате видео без никакви загуби и изкривявания. Само когато се гледа от голям ъгъл, цветовете започват да избледняват.

Яркостта и контрастът са достатъчни за повечето ситуации. Ако стаята не се намира на „слънчевата страна“, няма да има проблеми. При пряка светлина – яркостта (пикова до 300 нита) може да не е достатъчна. В много тъмна стая може да забележите разсеяна светлина: тъй като няма локална технология за затъмняване, някои участъци на черното изглеждат по-скоро тъмносиви.

Телевизорът работи чудесно с HDR съдържание и е много добър в мащабирането на видео под 4K резолюция. Приятно е да гледате дори Full HD на него. Има система за разпознаване на съдържание. Например, когато показва пейзаж, AI може да направи играта на сенки по-изразена, а когато гледате спортно предаване, може да поддържа контурите на динамично движещите се хора и обекти по-ясни.

Hisense A6G - Спортен режим

Hisense A6G е сертифициран от TÜV Rheinland, така че гарантирано снижава вредното въздействие върху очите чрез намаляване на нивото на синя светлина. Това може да бъде важно за тези, които прекарват много време в гледане.

Качество на звука

Приятна характеристика: В Hisense A6G е декларирана акустична система DTS Virtual-X. Това е формат, позволяващ използването на конвенционална стерео система за създаване на съраунд звук. Разбира се, самото устройство има поддръжка за Dolby Audio и DTS. Как работи на практика? Диалогът се разпознава автоматично и се отделя от фоновия шум за по-ясно аудио изживяване. Можете също да слушате на увеличено ниво без изкривяване.

Както в случая с обикновена система за домашно кино, тя е силно зависима от местоположението на телевизора. Ако виси на празна стена (тоест отдясно и отляво остава поне половин метър свободно пространство), звукът на системата от високоговорители наистина е по-добър от този на обикновените телевизори. Но ако го поставите в нишата на гарнитурата, цялата „обемност“, разбира се, изчезва.

Въпреки това, звукът във всеки случай е достоен. Има опция за усилване на басите и дори еквалайзер за настройка „за любители“. И с помощта на eARC можете да изведете звука до външен източник – например саундбар.

Smart TV

Телевизорът работи с фирмената платформа VIDAA U5 Smart TV OS. Тя ви позволява да се наслаждавате на всичките си любими забавления. Просто натиснете един от специалните бутони на дистанционното за бърз достъп до най-популярните приложения.

Използвайте Alexa чрез приложението Remote NOW, за да управлявате телевизора си с гласа си, да търсите в платформата VIDAA U или да използвате всички умения на Alexa. Има още един начин за управление. Телевизорът може да се управлява чрез VIDAA Smart App. Достатъчно е да свържете вашия смартфон и телевизор към една и съща мрежа и те ще се „видят“ автоматично. Ще трябва само да потвърдите сдвояването, като въведете предложения код на мобилната си джаджа.

VIDAA U5 Smart TV OS

Приложението има три основни раздела. Единият ви позволява да използвате смартфона си като дистанционно управление: превключвате канали, регулирате силата на звука, навигирате в менюто. Вторият е фокусиран върху Smart TV: в него можете бързо да наберете заявка. Третият е фокусиран върху излъчване на снимки и видеоклипове от смартфон на голям екран. Като цяло всичко е много удобно.

Интерфейси

Налични са всички необходими конектори: 4*HDMI, USB 2.0 и 3.0, композитен вход, аудио изход, Ethernet за кабелна интернет връзка. Повечето от конекторите са ориентирани отстрани – това улеснява свързването при поставен телевизор на стената.

Отделно си струва да споменем възможностите на телевизора за свързване на игрова конзола. Новите PlayStation 5 и Xbox Series X изискват HDMI 2.1 на телевизора и тук го има. Вярно е, че предимствата на този стандарт са възможността за предаване на 4K сигнал със 120 кадъра в секунда, а Hisense A6G има най стандартната херцовка, 60 Hz. Но има специален режим на игра, при който латентността е по-малка от 16 ms, което е много добър показател за телевизора.

В крайна сметка: струва ли си да купувате Hisense A6G?

Новият телевизор от Hisense изглежда определено по-привлекателен от евтините UHD модели от по-ранните години. Той има всичко най-важно – от баналната поддръжка на кодека HEVC (H. 265) до поддръжката на приложенията и технологиите за съраунд звук. Системата Smart TV работи бързо, тя е приятна и удобна за използване. Качеството на картината ще задоволи, поне 90% от потребителите.