Избираме си рокли по фигурата

Избираме си рокли по фигурата
Избираме си рокли по фигурата

Всички ние обожаваме роклите и нямаме търпение да дойде лятото, за да може да не ги сваляме, но не е сигурно дали сме се заредили с най-подходящите модели и материи за нашата фигура.

Избираме си рокли по фигурата
Избираме си рокли по фигурата

Миньончетата могат спокойно да заложат на секси мини дължините. За високите жени обаче е точно обратното – изберете дълга рокля, при която материята пада свободно. Ако сте склонни към напълняване, купувайте си разкроени модели и дори да се сдобиете с коремче, роклята ще го прикрие. Ако имате малък бюст, избирайте модели с набор в горната част или тип риза – със закопчаване и джобове. Дамите с пищен бюст могат да го подчертаят с рокли с не много дълбоко V-образно деколте, с едно рамо или с колан под бюста.

» Закръглено
Жените с фигура тип ябълка имат по-голям бюст, закръглен ханш и недобре подчертана талия. Избирайте модели с паднало рамо или с къс ръкав, рокли с колан през талията или гръцки стил, както и V-образно деколте. Избягвайте тънките презрамки и дребните флорални мотиви. Крушовидните дами са с тънка талия и закръглен ханш. За тях подходящи са модели с А силует, висока талия, тип камбанка или разкроени в стил ретро. Съветът ни е да избирате рокля с бюстие или деколте тип лодка в горната си част. Дължината е най-добре да бъде до коляното.

» Триъгълник
Основният недостатък на фигурата тип „обърнат триъгълник“ е, че рамената са по-широки от ханша. Избирайте модели с асиметрична кройка, едно рамо или кръстосани презрамки. Вашата фигура позволява да се носят дълги рокли, но по-добре избирайте късите модели, за да се видят краката ви. Смята се, че фигурата пясъчен часовник е най-женствена и най-секси, заради извивките, които има тялото. Някои дами са с по-едър бюст, закръглено дупе и няколко килограма отгоре, докато други са по-слаби, но това не им пречи да притежават същите линии на тялото. За по-официално събитие може да заложите на рокля тип русалка. Избирайте рокли, прилепнали по тялото, както и такива, които се разкрояват от бюста надолу.

» Банан
Жените с правоъгълна фигура са наричани още бананови момичета, тъй като тялото им е с еднакви пропорции навсякъде. Липсата на извивки създава илюзия за по-момчешка фигура. Залагайте на рокли с обемна горна част и вталена долна част. Подходящи са разперените рокли с тюл и драперии, както и рокли до коляното с пеплум, за да се създаде илюзия за по-пищен ханш.