Как да разпознаем трудностите при ерекция

Как да разпознаем трудностите при ерекция
Как да разпознаем трудностите при ерекция

Един от най-честите проблеми при мъжете е свързан с преждевременната еякулация. Той се проявява при младите. В някои случаи се задълбава до степен, в която мъжът не може да управлява реакциите на органа си. По време на полов акт мъжът достига до оргазмът си много по-рано от това, когато партньорката му е достигнала, а често и преди самият той да го желае. Този проблем разбира се разстройва и потиска мъжа.

Съществуват няколко случая на контрол над еякулацията. Някои мъже използват презерватив, които намалява чувствителността по време на полов акт над пениса. Други прибягват към самозадоволяване преди контакт с партньорката, което в последствие намалява сексуалното влечение. Трети  избират по-напрегнати пози и така забавят момента на еякулация, а най-използваният способ е лекото притискане, при което мъжът забавя финалът.

Трудностите, които се появяват за достигането до ерекция късно или рано, стават проблем на много мъже. Причина за почвата им сред младите хора е прекалената употреба на алкохол и цигари, които намаляват и притока на кръв в половия орган. Причинители могат и да са множество психологически фактори като чувство на вина, преумора, скука, стрес, притеснения, обремененост с различни мисли и т.н. Повечето от тези фактори са временни и могат да бъдат преодолявани, чрез фокусиране над момента и интимната близост. В някои случаи се търси и лекарска намеса.

Равнищата на тестостерон в организма са най-високи, сутрин. Това е обяснение и за ерекция у мъжа в ранните часове на утрото. Тогава е и най-подходящия момент за правене на секс. Мъжът е отпочинал и зареден със сили и свежи мисли.

Закъсняващата еякулацията е състояние, обратно на преждевременна еякулация. Виновници за такова състояние са физиологични или физически. В едните спадат травми на гръбначните прешлени, употреба на медикаменти, хормонален дисбаланс на организма. Към физиологичните виновници за закъсняваща еякулация се посочват несъзнателно задържане. Като лечение се прилага терапия, която включва обучение, с което да помогне на мъжа да насочи вниманието си към справяне с проблема, чрез мисли за ерекцията и случващото се.

Приапизъм, познато още като постоянна ерекция – в действителност това не е за предпочитане. Много пъти се проявява с болка, защото втвърдения вид се задържа дори 24 часа. Уринирането става без проблеми, но ерекцията не предизвиква удоволствие. Състоянието на постоянна възбудимост предизвиква усещане за болка често е нарушено състояние на кръвообращението в пениса. Във всеки един случаи мъжът трябва да потърси специализирана помощ.