Какво е любовта?

Какво е любовта?
Какво е любовта?
Какво е любовта?
Какво е любовта?

През 2013-а година най-търсеният въпрос в Google, що се отнася до локалното търсене в България, е: Какво е любовта?

Занимавам се с SEO оптимизация и това доста интересна тема за мен. И чисто от човешка гледна точка се зачудих, защо ли толкова много българи си задават този въпрос. Събрал съм малко цитати и мисли от преди и сега. Това са неща, които съм срещал някъде и са ми направили впечатление. Дано да полезни и на вас.

Паулу Коелю
Най-мощният халюциноген на тази планета се нарича любов. Предлага се без рецепта.

Езоп
Ако нещо може да бъде доказано на дело, не е нужно да се хабят думи за същото.

Любовта съществува, щом можеш да наблюдаваш последиците от нея, отсича по средата на романа “По широкото поле за борбата” – неназованият разказвач и главно действащо лице в него.

Тото Кутуньо
Исках лодка и си купих. Исках страхотна кола и вече имам. Но има неща, които парите не могат да купят. Като здравето и любовта.

Сара Ратаро
Със сигурност знаем, че хората разбират истинската стойност на онова, което имат, чак след като го загубят. А това е винаги драматично. В същото време любовта е най-демократичното действие на което сме способни. Защото тя дава шанс на всеки – независимо от външен вид, пол, раса, образование, лични качества.

Влюбеният иска само да бъде обичан. Няма нужда от нищо друго. Невъзможно е да се чувстваме щастливи и завършени, когато открием, че любовта ни е несподелена. Когато някой те обича такъв, какъвто си, значи наистина те обича. И ти трябва да се чувстваш страхотен щастливец, да знаеш, че наистина ти е провървяло. А както в живота, така и в книгите любовта е най-важният коректив за всичко – само тя има сила да поправя дори непоправимото.

Светла Йорданова
Любовта е различна, няма дефиниция за това какво е любовта. Тя е нещото, от което ни боли, когато другия го няма. Тя нещото, което ни държи будни по цели нощи, мислейки за другия до нас. Тя е нещото, което може да ни накара да плачем до изнемога. Тя е нещото, което преобръща целия ни свят за миг. Любовта, онази ЛЮБОВ е даваща, еуфорична, боляща, прекрасна и невъзможна да се опише с думи. Тя не зачита правила, предразсъдъци, не зачита дори това, което ни казва ума. В определен момент, тя, Любовта е целият ни свят.

Владимир Висоцки
На този свят ценя единствено верността. Без нея си никой и си нямаш никого. В този живот верността е единствената валута, която никога няма да се обезцени.

Максим Горки
Разсъждавате за нещо – значи не го искате. Тези, които искат силно нещо не разсъждават.

Фредерик Бегбедс
Научих бай-важното – че да бъдеш щастлив, трябва да преживееш състояние на ужасно нещастие. Ако не минеш през школата на страданието, щастието не може да бъде пълно.

Мохамед Али
Цял живот да преживяваш свои минали грешки – това е най-голямата грешка.

Уинстън Чърчил
Човек е толкова голям, колкото са големи нещата, който могат да го ядосат.

Далай Лама
Помнете, че когато не получавате това, което искате, понякога е голям късмет.