Какво е споделен хостинг?
Posted in: TechWave

Споделен хостинг с оптимизирана по-ниска цена

Ако някога сте били в положение да избирате хостинг план, то със сигурност сте попаднали на оферти за така наречения споделен хостинг. Какво точно означава той? Сега ще ви разкажем. За повече полезна информация и идеи за избор на хостинг, може да прегледате Защо избрах хостинг в Jump?

Споделеният хостинг се нарича така, защото делите ресурсите, необходими за добруване на сайта ви, със съквартиранти. Получавате собствено място на споделен с други мощен компютърен сървър. Всички заедно използвате възможностите, които той предлага. Основните сред тях са SSD или дисково пространство, оперативна RAM памет, изчислителна мощ гарантирана от CPU процесор, bandwidth или капацитет за трафик на мрежовата свързаност към интернет, резервна инфраструктура на мрежата, която гарантира, че тя ще продължи да функционира и при форсмажор.

Грижата за споделения сървър и специализирания обслужващ софтуер като уеб сървър, база данни сървър и кеширащ софтуер, остават приоритет на хостинг компанията. Тя конфигурира и управлява технологиите, с оглед комфортно съжителство при оптимално добри условия за сайтовете. Единственото нещо, което клиентът трябва да направи, е да инсталира и поддържа сайта си. За това, добрите хостинг компании като Jump.bg също осигуряват помощ и съпорт.

Оптимизирана по-ниска цена

Тази подялба на ресурси изобщо не означава, че ще получите по-малко. Напротив. Когато предлаганият от споделения хостинг ресурс е достатъчен за необходимостите ви, единствено печелите. Печалбата е във вид на спестяване. Наличието на това „споделяне“ с другарчета, означава оптимизирана по-ниска цена. Така, получавате условията, които са ви необходими на изгодна стойност. Нека разгледаме цените за Споделен хостинг, предлаган от Jump.bg:

Хостинг ONE4.90 лева на месец58.80 лева за година
План Старт6.50 лева на месец78.00 лева за година
План Стандарт11.40 лева на месец136.80 лева за година
План Бизнес21.50 лева на месец258.00 лева за година
Вземи споделен хостинг с -25% отстъпка! Използвайте промокод: delano25

Споделеният хостинг е подходящ избор за блогове и сайтове с малко на брой посещения. Те изискват по-малко ресурс, който този тип услуга предоставя. Реално, да имате собствен сървър, ако имате блог, фирмен сайт или малък магазин с до няколко хиляди посещения дневно, е безсмислено. През повечето време той ще стои в готовност за работа, вместо реално да работи. За да се ориентирате, дали това решение е подходящо за вас и коя компания да изберете, може да се консултирате и с другите варианти в този материал: „Защо избрах хостинг в Jump?“

Разбира се, от споделен хостинг до споделен хостинг разлика определено има. Споделеният хостинг от Jump.bg доставя достатъчно от всичко, необходимо за отличната жизненост, пъргавина, комфорт и защита на вашия сайт: достатъчно място, пощенски кутии, трафик, бази данни, сигурност, софтуер и приложения, домейни и инструменти за маркетинг и SEO. Общият брой сайтове, които съжителстват на един споделен сървър на Jump.bg са до 350, при все по-големи възможности на технологията. Това гарантира висок „лайфстайл“ за всеки от хостнатите сайтове.

Видове опции споделен хостинг

Споделените хостинг опции имат разновидности. Минималният план от общо 4 на Jump.bg включва до 15 хил. посещения на месец и 5 GB светкавично бърз SSD диск, гарантиран от LiteSpeed сървъра. Цената на тази опция е респектиращите 2,90 лв. на месец. Съответно, най-обемният план за споделен хостинг е за до 120 хил. посещения със 150 GB диск и цена от 21,50 лв. месечно. Освен неограничен трафик и файлове и директории inodes, предложението включва и безплатни SSL сертификати.

Ако ви се струва, че твърде наблягам на Jump.bg, нека се аргументирам. В полза предимствата на тази компания говори и обширно изследване на websiteplanet.com, което сравнява възможностите на български и чужди хостинг провайдъри, като качва на всички един и същ сайт и тества производителност, скорост на натоварване и поддръжка. Познайте, кой е победител? Прегледайте и моите причини относно „Защо избрах хостинг в Jump?“.