Какво не знаем за PVC дограмите

Какво не знаем за PVC дограмите
Какво не знаем за PVC дограмите
Какво не знаем за PVC дограмите
Какво не знаем за PVC дограмите

Първоначалната идея за замяна на дървената рамка на прозореца с пластмасова идва от Америка, но в никакъв случай не се е приемала много сериозно от обществото, което е смятала това за просто един каприз. На практика това се осъществява за пръв път в Германия през далечната 1954 година.

PVC (поливинилхлорид) се синтезира от нефтопродукти. Той е изключително здрав и дълготраен, което значително помага на потребителите. Материалът е устойчив на влага, влошени атмосферни условия и микроорганизми. Поливинилхлоридът използван при профилите за прозорци има добра твърдост, за да се огъне. Относно здравината, той е по-добър от дървото, както и сами може да се уверите.

Експерите са на мнение, че PVC дограмата може да издържи цели 50 години. Това въобще не е преувеличено, тъй като ние от фирма Мастер Пластик сме демонтирали 20 годишни профили, които бяха в много добро състояние и можеха да изкарат още дълги години, ако не бяха заменени от клиента. Именно здравината е един от най-големите приоритети на PVC прозорците.

Съвременните рамки на PVC дограма не пожълтяват, защото съдържат специална добавка, която не позволява на ултравиолетовите слънчеви лъчи да променят цвета. Те запазвате класическото бяло придаващо стил и елегантност на вашите помещения. Разбира се, съществува облицовъчно фолио, което може да залепите на дограма, за да имитирате различни дървесни видове.

Преди години ПВЦ прозорците бяха лесни за запалване. Днес това се промени отново благодарение на горе споменатите добавки, които превръщат материала в пожаробезопасен.  Индексът за разпростиране на пламъците при PVC дограма е 0, а това означава, че тя не поддържа горенето като процес и е безопасна.

Обобщение
В наши дни поливинилхлоридът е предпочитаният материал за дограми. На второ и трето място се класират алуминият и дървото, които също имат високо приложение за дома, офиса, промишления обект и така нататък. Надяваме се, че статията ви е била интересна и полезна.