Кратък курс за идеални устни

Кратък курс за идеални устни
Кратък курс за идеални устни
Кратък курс за идеални устни
Кратък курс за идеални устни

Колкото и излъскан да е вашият имидж, той няма да е пълен без едни красиво очертани устни. Козметолозите препоръчват няколко стъпки, които ще ви помогнат да подчертаете естествената им красота или пък евентуално да я подобрите, ако природата не е била достатъчно щедра към вас.

Овлажнявайте устните с помощта на подходящ крем. Това ще помогне за по-лесното нанасяне нa червило, както и за предпазване на нежната кожа от изсушаване или за съхраняване на естествения им цвят.

Върху вече овлажнените устни нанасяйте малко тониращ крем – може да се направи още в момента, в който тонирате цялото лице, или по-късно, ако има необходимост от очертаване.

Върху вече намазаните с овлажняващ крем устни можете да нанесете малко полупрозрачен гланц – това е експресен вариант за дневен грим. Ако целта ви са ярките, примамливи устни, продължете напред.

Правилно очертаният контур е залог за наистина красиви устни. Започваме с оформянето на средата на горната устна, а после от крайчетата – към центъра. Внимание! Правим малки, следващи една подир друга щрихи, а не се опитваме да правим дълга, непрекъсната линия. Изборът на молив също е важен – най-добре изберете с естествен оттенък или малко по-тъмен от цвета на устните ви.

След като приключите с очертаването на горната устна, преминете към долната. При нея също започваме от средата. И техниката е същата – след като оформим средата, с малки щрихи свързваме ъгълчетата с центъра.

Формата на устните е даденост. Контурът помага за по-голяма трайност на червилото и не позволява размазването му.

Ако нямате необходимост да превръщате устните си в специален акцент от цялостния ви имидж, можете да поставите върху тях само тъмно розов гланц и те вече ще изглеждат като начервени.

Преди да поставите червило, трябва леко да напудрите устните. Прави се с четчица. Положено върху пудра, червилото създава усещане за сочни, ефектни и абсолютно гладки устни. Когато нанасяте червилото, трябва да внимавате то да не попадне и върху зъбите – нещо доста неприятно!