Летен шик с широки крачоли

Летен шик с широки крачоли
Летен шик с широки крачоли
Летен шик с широки крачоли
Летен шик с широки крачоли

Удобство, лекота, елегантност – това са трите качества, които трябва да притежава всяка дреха, за да бъде квалифицирана като перфектна за лятото. Формиращи една от най-горещите тенденции на сезона, панталоните с широки крачоли покриват идеално тези изисквания. От небрежни до изискани, от едноцветни до решени в дръзки принтове, от едва покриващи глезена до стигащи до земята, от максимално изчистени до снабдени с атрактивни детайли, те са всичко друго, но не и еднообразни. Предлагаме ви идеи и препоръки как да ги направите част от летния си стил:

» Противно на общоприетото схващане, панталоните с широки крачоли не са предназначени само за високи и слаби жени. Подходящи са за почти всякаква фигура, дори за дамите със скромен ръст. Ако сте от тях, заложете смело на такъв тип панталон с висока талия, тъй като той ще издължи фигурата ви. Носете го с обувки на ток или на платформа.

» За да постигнете баланс в тоалета, избягвайте да комбинирате широките панталони с прекалено дълги или прекалено широки блузи и топове. Това разбира се, не означава, че трябва да ги носите само с такива по тялото. Просто помнете, че този тип панталони би трябвало да придават женственост на фигурата ви. А ако имате твърде много плат и в горната част на тялото ви, това няма как да стане.

» В случай че сте избрали панталон с висока талия, можете да го комбинирате с изключително актуалните в момента мини топове, разкривайки само няколко сантиметра кожа. Друг отличен вариант, особено за офиса, е да пъхнете в панталона фина риза. Ако пък моделът, на който сте заложили е с ниска талия, го съчетайте със свободни топове с изчистена кройка, стигащи до хълбоците или съвсем малко по-надолу от тях.

» За офиса залагайте на панталони от по-твърда материя, тъй като техният вид е близо до служебния. И обратното – ако искате да постигнете женствено и сексапилно излъчване, изберете модел от фина свободно падаща материя като коприна или сатен.

» Ако трябва да изберете само един цвят широк панталон, нека той да бъде бял. Ще можете да го съчетавате с всякакви нюанси и принтове, както и с разнообразни обувки.

» Не пренебрегвайте бижутата и аксесоарите. В зависимост от модела на панталона и повода, по който го слагате, подберете атрактивно колие, гривна, колан, чанта, шапка, часовник и т.н. Все пак не прекалявайте с броя и размера на аксесоарите.

Обувките
Най-важното нещо, което трябва да запомните е, че те не бива да бъдат прекалено екстравагантни. Широките панталони сами по себе си са достатъчно ярко изразено модно становище, затова е препоръчително обувките да са изчистени. По отношение на вида им, изборът им е голям. В зависимост от модела на панталона и другите дрехи в тоалета, можете да носите обувки или сандали с ток, без ток или на платформа, пантофки, еспадрили, кецове и дори джапанки. Не забравяйте правилото, че освен изчистени, обувките, които комбинирате с широки панталони, не бива да са нито прекалено груби, нито прекалено деликатни.

Избор според фигурата

Момчешка
Заложете на панталони с атрактивни детайли. Модел с висока талия, снабден с едри копчета и странични джобове, ще създаде илюзията за приятно оформени ханш и бедра. Другият отличен вариант за вас са плисираните панталони.

Изпъкнал корем
Препоръчително е да изберете модел с висока талия и максимално изчистена кройка от лека материя като лен и креп. За да отвлечете вниманието от проблемната зона, сложете интересен колан.

Широк ханш и/или пълни бедра
Този тип панталони са идеалният избор за вас, тъй като ще създадат баланс във фигурата ви, маскирайки несъвършенствата й. Изберете модел с изчистен силует, при който широчината на крачолите е еднаква в горната и в долната част.

Едър бюст
Подчертайте талията с колан, за да постигнете така наречената фигура пясъчен часовник. Избягвайте моделите с прекалено едри детайли – копчета, джобове, плисета и т.н.