LiteSpeed уеб сървър за по-бърз сайт

LiteSpeed уеб сървър за по-бърз сайт
LiteSpeed уеб сървър за по-бърз сайт

Какво е LiteSpeed уеб сървър? Наистина ли е бърз като светкавица, както подсказва името му? Предлага ли такъв вашият хостинг доставчик? Какви са предимствата на това решение? Изобщо, кой го е създал? А защо си струва да го имате на свое разположение? LiteSpeed уеб сървър е една от причините Защо избрах хостинг в Jump? Той предлага всичко, от което вашият сайт, магазин, онлайн радио и/ или хостинг клиенти се нуждаят – пъргавина, надеждност, сигурност и денонощна поддръжка.

Проблемът с чакането и потребителското изживяване

Обичате ли да чакате? Да стоите в някоя институция или магазин и кротко пилеете време? А как се чувствате, когато искате да потребите продукт или услуга и ви се налага да висите на опашка? Знаете какво ви трябва, взели сте решение за покупка, но – отсреща ви казват къде любезно, къде не – да почакате да ви дойде редът. Ето така се чувстват клиентите на онлайн магазини и услуги, когато искат да купят, да видят, да прочетат – веднага, но това не се случва. Защото сайтът зарежда безкрайно дълго.

Проучванията указват, че 1 от 4 посетители ще кликне „x“-a и ще затвори страница, която не е заредила за под 4 секунди. 46% няма да се върнат повторно в подобен сайт, колкото и да харесват какво предлага. 64% от търпеливите изчакали сайта да зареди купувачи, следващия път ще купят другаде. Последната цифра е добре всеки собственик на онлайн базирана платформа да знае: 1 секунда отлагане на съдържанието, означава – 16% от усмивката на потребителя. Моментът в който ще ви обърнат гръб ядосани, можете да изчислите и сами.

Какво означава това? Че колкото по-бързо зарежда вашият сайт на всички устройства – телефон, таблет, лаптоп, толкова по-щастливи (и потребяващи) ще са клиентите ви. Оптимизираното време за зареждане на страницата ви се равнява на подобрен UX (User Experience) или потребителско изживяване, повече конверсии и в крайна сметка по-високи приходи.

Светкавичен LiteSpeed уеб сървър

Изборът на LiteSpeed уеб сървър означава предварително изплатила се инвестиция в доволни клиенти. Сайтът ви ще е по-пъргав, сигурен, надежден от всякога. Ако позволите сравнението, ако е кон на надбягванията в „Роял Аскот“, то спокойно можете да се отпуснете с пура и коняк на сянка. Заложили сте на най-породистия и пъргав от всички.

LiteSpeed уеб сървър залага на архитектура, базирана на събитията, като насочва мощ там, където е нужна. Безпроблемно обработва тонове едновременни потребители заедно с минимално потребление на памет и използване на процесора. С други думи казано, войската винаги, под строй и незабавно е там, където е нужна, без да се притеснява от внезапни скокове в трафика. През останалото време играе карти, разказва си истории край лагерния огън или каквото друго там й се прави.

Ето няколко интересни показателя в тази връзка:

 • архитектура базирана на събитията – мощ там, където е нужна;
 • минус 50% натоварване на сървъра и 3 пъти повече TTFB;
 • мощен LSCache за динамично съдържание – усъвършенстван кеш на ниво сървър;
 • ускорение на кеша с едно щракване – масово внедряване на LSCache за всички WordPress на целия сървър;
 • най-бързият наличен PHP LSPHP със suEXEC превъзхожда PHP-FPM във всяко отношение;
 • статични файлове 4X-6X пъти по-бързо от Apache;
 • LSCache – 100 пъти по-бърз чейнджър за игри;
 • HTTP/2, HTTP/3, QUIC; динамично съдържание на PHP, Perl, Ruby, Python и Java; Node JS – разчитате на надеждна поддръжка на новите технологии преди всички;
 • приставките LiteSpeed Cache за WordPress , WooCommerce, Joomla, OpenCart, PrestaShop, Magento и Drupal имат вградена ESI поддръжка, с която LiteSpeed е в състояние да осигури най-доброто кеширащо решение в бранша.

Добре ли звучи?

Бързи и яростни CMS

LiteSpeed уеб сървър предлага приставки за кеширане за основните системи за управление на съдържанието (Content Management System), с които сайтът ви ще е бърз, яростен и ще носи купища положителен UX.Пригответе се за още скорост за WordPress, Drupal, Joomla, PrestaShop, Magento, OpenCart, Xenforo, Laravel, Shopware, Mediawiki и други. Ускоряването е леко, осезаемо и повече от приятно. Нашата платформа е WordPress, съответно използваме плъгина за него на LiteSpeed уеб сървър от Jump.bg.

Снижени хардуерни разходи с LiteSpeed уеб сървър

Изборът на LiteSpeed уеб сървър означава редукция на разходите. Защо? Защото ще получите до три пъти по-голяма производителност от съществуващата инфраструктура. Така, няма нужда да инвестирате в още хардуер. Инвестирате в разходите за лиценз, но те в общия случай са много по-ниски от разходите за надстройка на хардуера, които биха били необходими, за да получите същите подобрения в производителността под Apache, които ви предлага LiteSpeed уеб сървър. Така пестите ресурси, без да жертвате производителност, сигурност, удобство или съвместимост. Пестите капитал, като намалявате броя сървъри, нужни за нарастващия ви хостинг бизнес или онлайн приложение.

Подобрена сигурност с LiteSpeed уеб сървър

Уеб сървърът е съвместим с mod_security и е оборудван с авангардни анти-DDoS функции ReCaptcha, за да спре атакуващите, преди да причинят сериозни проблеми. Сигурността подкрепят още редица специални добавки като Bruteforce защита, Atomicorp support, Anti SSL BEAST, HTTP request checking, chroot ability и други. Реално, сайтът ви ще бъде в повече от сигурни ръце – обгрижен и защитен. Можете да отдъхнете спокойно и да се съсредоточите върху съдържанието, реализацията му, доволните потребители и печалбите.

Подобрена сигурност с LiteSpeed уеб сървър

Лесна надстройка от Apache за по-малко от четвърт час

LiteSpeed уеб сървър събира най-доброто от двата свята: съвместимост с Apache .htaccess и управлявана от събития архитектура като при nginx. Ако сайтът ви върви на Apache, то той ще върви на LightSpeed уеб сървър. В рамките на само 15 минути можете да преминете от Apache към LightSpeed уеб сървър. Без допълнителни настройки, с директно използване на опциите, които вече сте избрали в httpd.conf и .htaccess файловете. Продължение работа с всички контролни панели написани за Apache вкл. cPanel, plesk, CyberPanel, Virtualmin, DirectAdmin. С LightSpeed уеб сървър ще се възползвате от опростяване на процесите чрез премахване на нуждата от HTTPS reverse proxy или допълнителни кеширания от трети страни. Получавате опростена структура и умножен капацитет.

Създателите на LiteSpeed уеб сървър

Високопроизводителният LiteSpeed уеб сървър е дело на LiteSpeed Technologies, Inc. Базираната в Ню Джърси, САЩ компания е основана през 2002 година. Специалният LiteSpeed уеб сървър е решението, което компанията разработва, за да отговори на проблемите с натоварването. Той предлага повече производителност, извлечена от съществуващата инфраструктура. Възвращаемостта на инвестициите ROI при това решение е една от най-високите в бранша.

Развитие на LiteSpeed през годините

 • 2007 г. излиза LiteSpeed Web Application Delivery Controller (ADC);
 • 2007 г. осигуряване на възможност за замяна на Apache с LiteSpeed;
 • 2013 г. присъединява се към общността с отворен код с пускането на OpenLiteSpeed 1.0;
 • 2015 г. LiteSpeed уеб сървър първи предлагат пълна HTTP/2 поддръжка;
 • 2015 г. реализация на нов продукт LiteMage Cache за кеширане на Magento страници с Edge Side Include (ESI);
 • 2016 г. излиза LiteSpeed ADC 2.0;
 • 2017 г. QUIC (Quick UDP Internet Connection) поддръжка и създаване на клиентска библиотека QUIC с отворен код;
 • 2017 г. Web ADC Zero Config Clustering за улеснено внедряване и управление на данни;
 • 2018 г. обновяване на опциите за лицензиране включително предложение на безплатен Starter лиценз;
 • 2020 г. LiteSpeed уеб сървър измества Microsoft-IIS и става четвърти най-популярен уеб сървър;
 • 2020 г. достига над 1 млн. LSCache за инсталации на WordPress и стартира QUIC.cloud CDN.

LiteSpeed уеб сървър е решение за визионери. За тези, които разпознават добрите идеи, иновативните компании вперили поглед години напред, които работят не за да изпреварят другите, а за да надбягат себе си в най-важното състезание: да предложат най-доброто на своите клиенти. Да предложат решение, което надминава техните очаквания. Решение, което ще продължат да рационализират и надграждат с времето, като част от стремежа към съвършенство в предлаганата услуга.

LiteSpeed уеб сървър от Jump.bg

Jump.bg са една от най-предпочитаните компании на българския хостинг пазар. При тях ще намерите LiteSpeed уеб сървъри, денонощна техническа поддръжка, богато портфолио гъвкави услуги адаптирани към вашите специфични потребности – от споделен хостинг, WordPress хостинг, eShop хостинг, до Online radio и реселър хостинг; всички на повече от балансирани цени. Повече можете да научите във видеото: Защо избрах хостинг в Jump?