Макси рокли за всички дами

Макси рокли за всички дами
Макси рокли за всички дами
Макси рокли за всички дами
Макси рокли за всички дами

От модните подиуми до тротоарите на големи и малки градове по света – роклите до глезените, наричани макси, са едни от най-големите хитове на лятото. Някога запазена марка на хипитата, днес те са любими на безброй жени с всякакъв стил на обличане. Женствени, елегантни и удобни, макси роклите са толкова разнообразни, че могат да се носят на всякакви събития. А противно на общоприетото схващане, далеч не са подходящи само за дамите с манекенска фигура. Точно обратното – всяка жена може да намери подходящия за нея модел, който да подчертае достойнствата на тялото й и да прикрие несъвършенствата му. Предлагаме ви съвети и указания в тази посока.

Роклята трябва да пада почти до земята или поне до глезените ви. Ако дори малко по-къса, ще изглеждате сякаш носите погрешния номер.

Избягвайте широките и обемни модели рокли. Вместо това залагайте на такива, който обгръщат формите, без да ги сплескват, и са с изчистена кройка. Имайте предвид, че на пазара се предлагат не малко макси рокли, в които ще изглеждате все едно плувате в метри плат. А това в никакъв случай не би могло да се сметне нито за естетичен, нито пък за модерен външен вид.

Можете съвсем спокойно да носите макси рокля и в офиса, но моделът, разбира се, трябва да бъде по елегантен. Ако не искате да показвате прекалено много плът, заложете на модел с къс ръкав, тип капаче. Другият вариант е да съчетаете роклята с вталено лятно сако. Подобна комбинация би могла да бъде изключително стилна и приятна.

Удачно подбраните аксесоари могат да направят макси роклята още по-атрактивна. Не прекалявайте обаче по отношение на броя им – два или три са напълно достатъчни. Колкото до вида им, имате много възможности – интересен колан, атрактивен тънък шал, сламена шапка, слънчеви очила с големи стъкла, масивно колие, едри гривни, пръстен или обеци и т.н.

През хладните летни нощи можете да носите макси роклята със сако от деним или кожа – любимата комбинация на един куп звездни дами.

Внимавайте с принтовете. Ако се притеснявате от някоя част на тялото си – например задните части или корема, не е добре върху тях да има едри шарки. Стойте настрана също от хоризонталното райе, тъй като то ще “разшири” цялостния силует.

Ако роклята ви е без презрамки, можете да прикрепите горната й част към тялото със специални двойни лепенки. Така ще си спестите притесненията, че може да се свлече, и няма да се наложи постоянно да я намествате.

Ако роклята ви е в няколко цвята или с принт, е препоръчително чантата да е едноцветна. Размерът й също не бива да е прекалено голям, тъй като ще се получи претрупаност в тоалета.

В зависимост от модела, макси роклите могат да се съчетават с всякакви обувки – равни, високи, на ток, на платформа, отворени, затворени, дори джапанки. Ако искате да постигнете по-небрежен вид, носете роклята със сандали тип гладиаторски или с еспадрили. Избягвайте комбинацията с обувки с тънко токче, тъй като при нея има голяма опасност от възникването на неприятна ситуация – спъване или скъсване на роклята. Не е добра идея също да носите летни ботуши. Това съчетание беше хит преди няколко години, но в момента не е никак модерно.