Макси рокли за всички дами

Макси рокли за всички дами
Макси рокли за всички дами

От модните подиуми до тротоарите на големи и малки градове по света – роклите до глезените, наричани макси, са едни от най-големите хитове на лятото. Някога запазена марка на хипитата, днес те са любими на безброй жени с всякакъв стил на обличане. Женствени, елегантни и удобни, макси роклите са толкова разнообразни, че могат да се носят на всякакви събития. А противно на общоприетото схващане, далеч не са подходящи само за дамите с манекенска фигура. Точно обратното – всяка жена може да намери подходящия за нея модел, който да подчертае достойнствата на тялото й и да прикрие несъвършенствата му. Предлагаме ви съвети и указания в тази посока.

Роклята трябва да пада почти до земята или поне до глезените ви. Ако дори малко по-къса, ще изглеждате сякаш носите погрешния номер.

Избягвайте широките и обемни модели рокли. Вместо това залагайте на такива, който обгръщат формите, без да ги сплескват, и са с изчистена кройка. Имайте предвид, че на пазара се предлагат не малко макси рокли, в които ще изглеждате все едно плувате в метри плат. А това в никакъв случай не би могло да се сметне нито за естетичен, нито пък за модерен външен вид.

Можете съвсем спокойно да носите макси рокля и в офиса, но моделът, разбира се, трябва да бъде по елегантен. Ако не искате да показвате прекалено много плът, заложете на модел с къс ръкав, тип капаче. Другият вариант е да съчетаете роклята с вталено лятно сако. Подобна комбинация би могла да бъде изключително стилна и приятна.

Удачно подбраните аксесоари могат да направят макси роклята още по-атрактивна. Не прекалявайте обаче по отношение на броя им – два или три са напълно достатъчни. Колкото до вида им, имате много възможности – интересен колан, атрактивен тънък шал, сламена шапка, слънчеви очила с големи стъкла, масивно колие, едри гривни, пръстен или обеци и т.н.

Макси рокли за всички дами
Макси рокли за всички дами

През хладните летни нощи можете да носите макси роклята със сако от деним или кожа – любимата комбинация на един куп звездни дами.

Внимавайте с принтовете. Ако се притеснявате от някоя част на тялото си – например задните части или корема, не е добре върху тях да има едри шарки. Стойте настрана също от хоризонталното райе, тъй като то ще “разшири” цялостния силует.

Ако роклята ви е без презрамки, можете да прикрепите горната й част към тялото със специални двойни лепенки. Така ще си спестите притесненията, че може да се свлече, и няма да се наложи постоянно да я намествате.

Ако роклята ви е в няколко цвята или с принт, е препоръчително чантата да е едноцветна. Размерът й също не бива да е прекалено голям, тъй като ще се получи претрупаност в тоалета.

В зависимост от модела, макси роклите могат да се съчетават с всякакви обувки – равни, високи, на ток, на платформа, отворени, затворени, дори джапанки. Ако искате да постигнете по-небрежен вид, носете роклята със сандали тип гладиаторски или с еспадрили. Избягвайте комбинацията с обувки с тънко токче, тъй като при нея има голяма опасност от възникването на неприятна ситуация – спъване или скъсване на роклята. Не е добра идея също да носите летни ботуши. Това съчетание беше хит преди няколко години, но в момента не е никак модерно.