Мъжка мода – хитовете тази есен

Мъжка мода – хитовете тази есен
Мъжка мода - хитовете тази есен

Макар тенденциите в мъжка мода да не се сменят с такава шеметна бързина, като тези в дамската, всеки сезон те са отчетливи – както по отношение на моделите и стиловете, така и на аксесоарите и цветовете. Току-що настъпилата есен няма да прави изключение. Разнообразни, но с уклон към елегантността, актуалните тенденции в мъжкия гардероб, наложени от водещите световни дизайнери, звучат така:

Монохромност
Точно като при дамската мода, при мъжката класическите черно и бяло никога не излизат от актуалност. Голямото предимство на облеклата в тези цветове е, че могат да се съчетават с всякакви други. А покриването с тях от главата до петите е най-лесният начин за постигането на елегантен вид.

50 нюанса зелено
Листата по дърветата може и да започнаха да пожълтяват, но мъжките есенни облекла ще върнат зеленото в градския пейзаж. Цветът е актуален във всякакви нюанси и върху всякакви облекла, включително връхни. Подчертано цветни, но в същото време ненатрапчиви, облеклата в зелено се съчетават отлично с неутрални и землисти тонове.

Оранжевото е новото черно
Един от характерните цветове на есента за пореден път превзема тенденциите в мъжкия гардероб и това е съвсем закономерно, тъй като никой друг период на годината не е по-подходящ за носенето му. Особено актуални са тъмните нюанси на оранжевото – както при елегантните, така и при ежедневните облекла. Аксесоарите в този цвят също са голям хит в момента – шалове, колани, часовници и портфейли.

Акцент в камилско
Водещите дизайнери са помислили и за любителите на ненатрапчивите цветове, превръщайки камилския в другия хит на есенния сезон. По правило облеклата, решени в него, изглеждат подчертано елегантно – особено връхните. Цветът стои изключително добре и върху панталони, ризи и пуловери.

Панталони до глезените
От широките провиснали панталони няма и следа сред настоящите тенденции. На мода дойдоха правите модели, стигащи до глезените – често с подгънати крачоли. Напомнят за стила на 60-те години на миналия век и могат да бъдат част както от по-елегантно облекло, така и от по-небрежно.

Поло яки
От предишният път, в който бяха модерни, мина доста време, но завръщането им беше повече от убедително. Дизайнерите снабдиха с поло яки всякакви пуловери – от дебело изплетени, които се носят самостоятелно, до тънки памучни, над които може да се сложи сако.

Вечният тренчкот
В дъждовните есенни дни няма по-практична дреха от добрия стар тенчкот. Семпъл и излъчващ неподвластна на времето елегантност, той стои еднакво добре с костюм и с джинси.

Мото якета
Придаващи бунтарски шик на облеклото, те са другата хитова връхна дреха в есенния мъжки гардероб. Черното е класика в жанра, но тазгодишните тенденции подтикват към по-различен избор – зелено, камилско или кафяво. Вместо на традиционната кожа пък, може да се заложи на велур.

Каре навсякъде
От дискретно до едро, то покрива всякакви облекла – ризи панталони, сака, якета, костюми, дори пуловери. Цветовите комбинации също са разнообразни, но е препоръчително да се залага на по-ненатрапчивите, тъй като те са по-благодатни за съчетаване. Разбира се, карираният шал никога не може да бъде погрешен избор, дори да е в по-ярки цветове.

Шапката хит
През настоящия сезон това определено е филцовата федора. За онези, които не са наясно, това е шапка, леко сплескана отгоре и отстрани, и със средно широка периферия. Излъчваща гангстерски шик и отиваща на почти всякакви облекла, федората е и много практична, тъй като предпазва главата от вятъра и дъжда. По отношение на цветовете неутралните са най-добрият избор.

Чантите – грамадни
За много мъже чантата винаги ще си остане изцяло дамски аксесоар, макар дизайнерите отдавна да я направиха част от техния гардероб. Актуалните в момента модели са с подчертано голям размер, материалите са кожа и текстил, а цветовете – неутрални и землисти. Най-голямото предимство на тези чанти е, че побират много неща. А ако са правилно подбрани, могат да се носят както на път за офиса, така и за фитнеса.