Мъжко яке за зимата

Мъжко яке за зимата
Мъжко яке за зимата
Мъжко яке за зимата
Мъжко яке за зимата

Изборът на мъжко яке за зимата може да се окаже малко по-труден, отколкото първоначално сте очаквали. Това е една от най-популярните дрехи за зимния период, и поради това има наличие на голямо разнообразие на варианти и модели, от които да се избира. И все пак изборът на мъжко яке може да следва няколко основни критерии.

Може би най-важният критерии е устойчивостта му на минусовите температури, които могат да достигнат навън. Живеем в такива географски ширини, че се налага специално зимните дрехи да са студоустойчиви и в същото време да държат телата ни топли. В този смисъл комбинацията с пух и пера може да се окаже един доста добър вариант. Това води до критерия материя на производство. За това от какво е направено якето може да се осведомим от етикета, който задължително се поставя от фирмата производител. Етикетът трябва да ви дава и много друга допълнителна информация, и ако това е направено, то свидетелства за едно качествено производство.

Качеството на самия материал има своето значение. Естествените материали, както и поставяне на вата отвън и отвътре на якето гарантира, че топлината ще се задържа в дрехата, а самият пълнеж няма да стане на бучки.

Друг критерии са качеството на допълнителните аксесоари към якето – ципове, копчета, нитове и др. Те трябва да могат да се закопчават плавно, без да запъват, а също така да се предлагат и като допълнителна резервна част.

При пухените якета също така е важно и теглото. Едно качествено и добро пухено яке би трябвало да тежи около два килограма, не повече. Ако надхвърля това тегло, то това е признак на по-лошо качество на производство или пък говори за загуба на изолационните му свойства.

При избора на мъжко яке, трябва да се обърне внимание и на неговия цвят. За да се покаже стил не е нужно да се залага само на черния цвят. Може да се избере модел в светло или тъмно кафяво, бежово, маслиново. Ако се колебаете, заложете на класическия и елегантен модел, с допълнение от катарами и цип.