Министър Свилен Нейков награждава сребърните Микяй и Салим

Министър Свилен Нейков награждава сребърните Микяй и Салим

Микяй Наим и Салим НаимМинистърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков ще награди състезателя по борба Микяй Наим и неговия треньор и баща Салим Наим от спортен клуб по борба “Димитровград”.

Двамата са отличени за вицешампионската титла на Микяй на европейското първенство за кадети през юли миналата година в полския град Катовице. Това съобщи Силвия Тенчева, главен експерт на МФВС за региона.

Само двамата от областта получават признанието, въпреки наличието и на други медалисти, уточни г-жа Тенчева. Причина е, че се премират само олимпийски спортове, какъвто е свободната борба. През ноември каратистката Дарина Михова от клуб “Киокушин” – Димитровград,  завоюва бронза за кадети на европейско първенство в Полша. Този спорт обаче не е олимпийски.

Министерството на физическото възпитание и спорта организира тържествена церемония за връчване на олимпийските премии на медалистите и призьорите от Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. и на техните треньори.

На церемонията МФВС и Българският спортен тотализатор ще отличат с парични премии също младежите, юношите и девойките, спечелили титли, медали и призови класирания на световни и европейски първенства през миналата 2012 година, както и техните треньори.

Събитието ще се проведе на 30 януари, сряда, от 13,00 часа в тренировъчната зала на “Арена Армеец София”.