Нежни куршуми и на книга броени месеци преди премиерата на филма

Нежни куршуми и на книга броени месеци преди премиерата на филма

Книгата “Нежни куршуми” от Николай Николов ще се появи на книжния пазар през ноември. На 6 декември /петък/ тя ще бъде представена на димитровградската публика в Дом-музей “Пеньо Пенев”. Рецензент ще бъде отговорния редактор на книгата – филологът Яна Тодорова. Освен с вълнуващ сюжет, книгата ще изненада почитателите на проекта “Soft Bullets” и с уникални фотографии от снимачния процес на едноименния филм.

Нежни куршуми Припомняме, че “Нежни куршуми” бе едно от петте най-добри заглавия за 2013 година, което Община Димитровград избра да подкрепи, като финансира издаването му с 300 лева.

За автора
Николай Николов е роден през 1988 в гр. Хасково. Новелата Нежни куршуми, позната още като “Soft Bullets”, е дебютната му книга. През 2012 година Николай я пренаписва в сценарий за филм. Вълнуващата история на младия автор набира популярност, когато започва екранизацията на криминалната драма. В снимките се включва и актьорът Христо Мутафчиев. Филмът ще се появи в началото на 2014 година, но ще проследи интригуващия сюжет наполовина. Само в книгата любителите на трилъра ще разберат съдбата на “нежните куршуми” след разкриването на истината…Кой уби Борис Бакалов?

В Димитровград книгата “Нежни куршуми” може да бъде закупена от книжарници “Знание”. Търсете я и в книжарниците на издателска къща “Сиела” – Книгомания в моловете из цялата страна и в интернет на www.mobilis.bg и www.siela.com.

Историята
Борис Бакалов – Жокера е криминален бос, който стои зад убийствата на едни от най-влиятелните мъже в България. Четири млади момичета с тъмно минало градят своята кариера в S.T.A.R.- организация за поръчкови убийства. Бивш шпионин от Държавна сигурност тръгва да търси възмездие за смъртта на свой приятел. Историите се преплитат в малък провинциален град, в който властват секс, цинизъм и предателства. Една сутрин Жокера е открит мъртъв в офиса си. Организацията се разпада. След две години изгнание в Латинска Америка е време за вендета. Кой стои зад убийството на Борис Бакалов? Вера е на път да стигне до истината, но ще й хареса ли това, което ще открие? И каква е ролята на шизофреничка, прекарала пет години от живота си зад решетките? Едно единствено нещо движи историята – понякога вършим лоши неща само защото обичаме твърде много!

Повече подробности около целия проект на www.softbullets.bg и Facebook/ “Нежни куршуми”, “Soft Bullets”.