Нов търговски комплекс в Димитровград

Нов търговски комплекс в Димитровград
Нов търговски комплекс в Димитровград

Предстои изграждане на нов търговски комплекс в Димитровград. Малкият ритейл парк ще се намира в непосредствена близост до ЖП моста по улица „Емилиян Станев“. Теренът от близо 3.5 декара е закупен в края на 2020 година от фирма. Именно на мястото, което от години пустее ще бъде изграден търговския комплекс. Днес Общинския съвет одобри предложението на кмета Иво Димов за изменение на подробния устройствен план на мястото, което даде и зелена светлина на инвестицията.

Общинския съвет чисто технически ще даде възможност за урегулиране на парцела и привеждането му параметри, каквито са в интерес на общината и съответния инвеститор.

– Иво Димов, кмет на Община Димитровград

Предвидено е в малкия ритейл център да се разположи хипермаркет за хранителни стоки и известен бранд, които предлага козметични продукти. Ще има и трети магазин на известна верига, която предлага дрехи за деца и възрастни, домашни потреби и аксесоари на достъпни цени.

За нас е изключително важно, че успяхме да привлечем тези компании, които да инвестират в Димитровград. Тази инвестиция ще бъде от полза не само на живущите в квартала, но и за всички жители в града.

– Иво Димов, кмет на Община Димитровград

Идейните проекти вече са представени. Очаква се след одобрение на процедурите да започне строежа. А надеждите са през септември ритейл парка да е готов.

Видео репортаж на eTV


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*