Обещаващ старт за СОУ Любен Каравелов

Обещаващ старт за СОУ Любен Каравелов

СОУ Любен КаравеловТрадиционно успешно стартира учебната година в едно от най-големите училища в Димитровград – СОУ „Любен Каравелов“.

Три паралелки първокласници беше приемът за 2013/2014 г. и общо 71 малчугани днес поеха по пътя на каравеловците. Профил Технологичен – Предприемачество и бизнес, с прием след 7 клас и засилено изучаване на английски език и Профил Технологичен – Информационни технологии, с прием след 8 клас е попълнението за гимназиалния етап.

За учебната година училището има общо 26 паралелки от 1 до 12 клас, с общо 576 ученици в дневна форма на обучение.

На тържественото откриване на новата учебна година директорът на СОУ „Любен Каравелов“ Валентин Христов пожела на учениците, учителите и родителите да продължават все така уверено и всеотдайно да утвърждават авторитета на училището.

Поздравителен адрес каравеловците получиха от министъра на образованието и науката проф. Анелия Клисарова, от кмета на община Димитровград Иво Димов, председателя на Общински съвет – Стефан Димитров и др. С приветствие към каравеловците се обърнаха и гостите на тържеството – заместник-кметът на Общината Светослав Стойков и общинските съветници Таня Делева и Кирчо Киров.

Първият учебен ден беше открит с богата програма, а със специален поздрав към училището танцуваха момичета от Балет „Джанет“.

Още снимки вижте на нашата Фейсбук страница: https://www.facebook.com/dnews.dg