Обувките – все по-значителна част от висшата мода

Обувките – все по-значителна част от висшата мода
Обувките – все по-значителна част от висшата мода
Обувките – все по-значителна част от висшата мода
Обувките – все по-значителна част от висшата мода

Не знам дали сте забелязали, но висшата мода все по-често залага на обувките като основен акцент в най-разнообразни визии – от традиционните смарт облекла за офиса до специалните сетове, подходящи за поводи, празници, коктейли и така нататък. Интересен още е фактът, че стотици известни и вече утвърдили се на пазара големи дизайнери и модни къщи, макар досега да не се бяха занимавали с обувки, все по-осезаемо правят пробив и в тази област. Това също е логично, имайки на предвид максимата “Дай на една жена нов чифт обувки и тя ще покори света”. Това е така, но в съвременния свят на модата, подобно мото вече има и своето продължение – мъжете също все по-силно наблягат на качествените и оригинални модели, за да изградят своя стил, а и за да изглеждат отлично където и да е и по всяко време. Трябва да признаем, че обувките са все по-значителна част на висшата мода.

Без да се впускаме в прекалени подробности, ще ви дадем един малък, но доста добре описващ тази тенденция пример. Вземете Александър Уанг. Ако следите новините от модата, трябва да сте наясно кой е този дизайнер. Най-често, той се свързва с парадокса в своите колекции. Ванг създава едновременно и прекалено изчистени и неутрални модели, и невероятно екстравагантни дизайни. Нещо повече – съвсем от скоро в мирогледа и зоркия поглед на Ванг вече попадат и обувките. Още през изминалата 2014 година, например, дизайнерът за пореден път обра овациите на аудиторията и критиците именно благодарение на своята нова колекция от обувки. Да си кажем даже честно – дори дрехите на Уанг не бяха приети с такъв възторг като обувките му…

Уанг е само един от многото примери, доказващи, че в модния бранш обувките са поставени на пиедестал! Така трябва да бъде и в изграждането на вашия личен стил за перфектна и безупречна визия!