Особености на WordPress хостинга

Особености на WordPress хостинга
Особености на WordPress хостинга

WordPress хостинг – WordPress е един от най-разпространените инструменти за създаване на сайтове. Платформата е избор на изключително широки публики в световен мащаб за блогове, информационни и фирмени сайтове и онлайн магазини.

Къде „живеят“ WordPress сайтовете и какви „екстри“ ползват?
Обичайно WordPress сайтовете делят компютърен сървър с други „съквартиранти“, но се ползват от специални опции. Повече за „споделения“ хостинг, можете да прочетете тук. Тези привилегии са продиктувани от нуждата на платформата от повече процесорна мощ. Тя се дължи на множеството свързани плъгини, както и на тежките заявки към базата данни. Последното е в сила особено, когато говорим за сайт, на който много хора прекарват много време – примерно онлайн магазин, в който непрестанно се разглеждат и поръчват различни продукти.

Опции и екстри за WordPress хостинг

За да отговорят на тези специфични необходимости на WordPress базираните сайтове, доставчиците на хостинг услуги като Jump.bg масово предложиха специализирана услуга. Тя е съобразена и с посещаемостта на сайта. Обичайно се предлага в няколко различни като мащаб и екстри пакети в различни ценови класове. Задължителен компонент е за тези мощни консуматори да се предвиди повече процесорно време.

Пример за отлични параметри на WordPress хостинг
За да онагледим казаното дотук, ще ви представим конкретни опции на провайдер. Повече за мотивацията на избора, може да намерите в „Защо избрах хостинг в Jump?“

Ето пример за WordPress специално създадени решения от тази хостинг компания. Три опции за WordPress Hosting:

  • Блогър Старт – Подходящ за сайтове с около 60 хил. посещения месечно;
  • Блогър Уни – подходящ за сайтове с около 100 хил. посещения месечно;
  • Блогър Про – подходящ за сайтове с около 150 хил. посещения месечно.

WordPress сайтовете се качват на оптимизиран Litespeed уеб сървър на Jump.bg. Плановете включват високи пакети с повече CPU минути, за да гарантират пъргав сайт в спортна форма.Достъпът е със стандартен контролен панел cPanel, а инсталацията на WordPress със Softaculous. Много важен акцент е наличието на 24/7 съпорт от страна на хостинг компанията.

Други плюсове на решението на Jump.bg за WordPress хостинг

  • Безплатен домейн .com/ .net/ .org/ .eu, включен в цената;
  • Неограничен брой файлове и папки (inodes);
  • Безплатен SSL от Let’s Encrypt;
  • Безплатен професионален трансфер от друг хостинг;
  • Безплатен CDN от CloudFlare;
  • Автоматичен инсталатор;
  • Неограничен брой пощенски кутии и други.

И все пак, как да изберете хостинг компания?

Как да се ориентирате, кое е оптималното решение за вас? Хостинг компаниите в България, да не говорим на международно ниво, са изключително много. В избора ще ви помогне следния материал: Защо избрах хостинг в Jump?

В подкрепа на добрите впечатления от този конкретен хостинг провайдър, е обширен материал на websiteplanet.com от тази година. Екипът детайлно анализира офертите и функционалностите на различни доставчици на пазара на тази услуга. Изводът им сочи Jump.bg като оптимално добро българско хостинг решение, включително като избор за „настаняване“ на WordPress базирана платформа.