Панталоните над глезена – новият хит

Панталоните над глезена – новият хит
Панталоните над глезена – новият хит
Панталоните над глезена – новият хит
Панталоните над глезена – новият хит

Нехаещи за студа, водещите световни дизайнери почти единодушно решиха, че най-модерната дължина при панталоните през миналия зимен сезон ще е над глезена. При представянето на колекциите за 2013-а стана ясно, че тенденцията се запазва и дори ще е по-популярна. Панталоните над глезена обаче, макар и толкова хитови, не са никак любими на повечето жени. Основната причина за това е безспорният факт, че скъсяват краката и могат да подчертаят по-едрите прасци. Добрата новина е, че независимо каква е фигурата ви, има начин да носите този тип панталони така, че да маскирате несъвършенствата и да подчертаете достойнствата й. Ето и правилата, които трябва да следвате, за да постигнете това:

Избягвайте панталоните с прекалено широки крачоли, тъй като те създават илюзията за по-къси крака. Най-добрият избор са правите или леко стесняващите се в долната част модели.

При избора се съобразете с особеностите на фигурата си. Ако сте пълна или имате широк ханш, най-подходящи за вас са правите модели. Ако пък сте прекалено слаба или с момчешко телосложение, заложете на панталон с тесни крачоли – това ще ви придаде повече женствени извивки.

Панталоните с прекалено големи или издадени джобове не са добър избор, тъй като ще създадат излишен обем в областта на ханша и бедрата.

Не се изкушавайте от модели с нестандартна кройка или допълнителни детайли като набори около талията.

Панталоните с маншет не са препоръчителни, тъй като ще създадат още една хоризонтална линия в общия силует, която допълнително ще скъси краката.

Цветът на панталона също може да ви помогне значително в прикриването на несъвършенствата в долната част на тялото. Ако имате широк ханш и/или пълни бедра, избягвайте прекалено ярките тонове и дръзките едри принтове. Няма да сбъркате обаче с панталон на райе. Точно обратното – с негова помощ ще издължите силуета си.

Подходящите горни дрехи и обувки
Едно от най-важните неща, които трябва да запомните, е винаги да носите панталоните над глезена с високи обувки. Препоръчително е да залагате на изчистени модели и да избягвате прекалено дебелите токове, тъй като те могат да направят прасците да изглеждат по-едри.

Между пропорциите на панталона и горната дреха трябва да има баланс. Това означава, че дължините им не бива да бъдат еднакви или подобни. Ако имате дълъг торс и/или тънка талия, комбинирайте панталона с късо сако или топ, който можете да пъхнете вътре. Ако пък имате по-къс торс и/или широка талия, заложете на сако или топ до средата на ханша. Другият вариант е свободна туника до средата на бедрата, която обаче задължително трябва да съчетаете с тесен панталон.

Имайте предвид, че обувките, чийто цвят е контрастен на този на панталона, ще нарушат целостта на тоалета. Препоръчително е да са в една гама. Комбинацията от прав панталон над глезена, риза и семпли обувки е перфектна за офиса. Можете да допълните тоалета с вталено сако и ефектен тънък шал. За вечерно излизане пък съчетайте панталона над глезена с интересен топ и атрактивни едри бижута.

Комбинация с боти и ботуши
Имайте предвид, че с ботуши и боти може да носите само панталони с прав и тесен крачол. Забравете за широките и за тези тип чарлстон – комбинацията им с боти или ботуши ще направи дори Жизел Бюндхен да изглежда не особено висока и слаба.

Най-удачният избор са изчистените боти и ботуши с висок, но тънък или средно дебел ток. По-грубите модели и тези с дебел ток по правило не се съчетават добре с панталони над глезена. Допустимо е обаче да носите боти или ботуши на платформа, стига тя да не контрастира с останалата им част и да изглежда елегантно.

Помнете, че може да носите ботуши до глезена с панталони над глезена само ако имате слаба фигура и тънки прасци. Препоръчително е също така ръбът на панталона да пада възможно най-близко до горната част на ботите. Ако се показва прекалено много от крака, резултатът няма да е никак естетичен. Имайте предвид също, че ако носите чорапи, краят им в никакъв случай не бива да се вижда. За да сте сигурни, че няма да допуснете този моден гаф, обуйте модел, който стига до под коляното и е в цвят, максимално близък до този на панталона. Не е препоръчително също така крачолите на панталона да покриват повече от 3 см. от ботите. Ако случаят е такъв, ги пъхнете вътре или просто обуйте други обувки.