Пера и змии по обувките

Пера и змии по обувките

ОбувкиВсяка уважаваща себе си дама е носила поне веднъж в живота си обувки на висок тънък ток и знае, че усещането е наистина секси. Ако обаче не издържате дълго на съблазнителните токове, то бъдете спокойни, понеже тази есен дизайнерите са помислили и за страхотни алтернативи.

Много малко жени считат, че чепиците са само за защита от метеорологични условия. Те са като малки бижута за нашите крака и форма за лично изразяване.

Повече от големите брандове вече представиха новите си колекции за есенни обувки 2013 година. Ще се опитаме да ви представим част от тенденциите за есен 2013 и нека всеки намери нещо за своя вкус.

Ботите никога няма да излязат от мода и тази есен ще са във вихъра си. Може да се съчетават с по-женствени или мъжки на вид дрехи, зависейки от вида на токчето, с което е вашата обувка. По-тънкитетокчета от колекциите на Тиби и Диего Долчини изглеждат перфектно с поли, докато с по-дебелите токчета, предложени от Валентино и Пако Рабан, бървят панталони.

Тенденциите за тази есен са обувки с по-набити токчета. с тях се върви по-удобно и обикновено изглеждат хипарски в сравнение със стандартните обувки. Носят се с панталони, но при някои от тях може да се получи страхотен контраст с по-женствени поли. Такива обувки със среден на височина ток ни предлагат Валентино, Тори Бърч, Даян фон Фюрстенберг, Макс Мара и Шанел.

Започваме с високите токчета, защото те винаги са били слабото място на дамите. Това обеснява защо дизайнерите предлагат именно от този вид най-много разновидности. Най-популярните модели са с остър или заоблен връх и с катарама или без. Някои колекции все още предлагат обувки с клиновиден ток, платформи и по-агресивни подметки. Моделите с отворен връх са най-горещия и популярен тренд за тази есен, като някои от тях са с платформи или с квадратен и стабилен ток. Дизайнерите влагат своята креативност в оригинални детайли като необичайна форма на токчето или върха на обувката. Тези късчета оригиналност можем да видим в колекциите на Кристиан Диор, Баленсиага, Долче и Габана и Келвин Клайн.

Дизайнът на модели обувки от 40-те се връща. Елегантни обувки с меки линии, Т-образна форма, с каишки или без каишки, са най-известните модели и се превръщат във водещ тренд за тази есен. Мокасините също са сред предпочитаните решения за есента.

За идните студени месеци дизайнерите използват материи, наподобяващи кадифе, гладка повърхност, змийски принт. Използват се също така прозрачни материи, за да се създаде уникалност на всеки модел. Обувките с изрязан силует са последен писък на модата. Подобни модели предлагат Кристофър Кейн, Фенди, Роша. Някои дизайнери използват материи, които са необичайни за обувки, като кожа, пера и плетива. Тези модели можем да видим в колекциите на Александър Уанг, Соня Рикел, Кристофър Кейн, Фенди.

Освен класическото черно тази есен дизайнерите предлагат широк избор от цветове, включващ обувки с жълто, розово, бяло, яркозелено, кафяво, жълтеникавокафяво, цвят бургунд, бледосиньо и сиво. Горещият тренд за тази есен е комбинацията между контрастиращи цветове, към която много дизайнери прибягват. Изключително интересни модели предлагат Долче и Габана, Марк Джейкъбс, Майкъл Крос, Нарцисо Родригес.

Флоралният мотив продължава да властва в дизайна на обувките. В добавка дизайнерите използват животински, геометрични и абстрактни принтове. Такива модели можем да видим в колекциите на Роберто Кавали, Алтузара, Фенди, Бърбъри Просъм.

Пантофките, които също са много удобни, присъстват в колекциитена дизайнерите за тази есен. Залага се на различните цветове, шотландско кареи черно-белите точки. Изненадата идва от Джими Чу, който предложи пантофки, украсени с камъчета.

Ретро стил за мъжете
В трендовете си за есен 2013 при мъжката мода дизайнерите изненадват с разнообразни модели. В новите колекции елегантни обувки се състезават с чепици с масивен протектор с обли върхове. Дизайнери като Мартин Маргела, Рик Оуенс, Джон Варватос, Салваторе Ферагамо, Филип Лим залагат на високи ботуши, милитъри моделите, моделите в ретро и футуристичен стил също са на мода. Елегантните обувки играят важна роля в изграждането на асортимента за новия сезон. Модни са чепиците с връзки, катарами, цип, малка платформа, равна и грайферни подметки. Цветовете, предлагани от дизайнерите, освен черното са кафявото, цвят каки, червеното, бургунда, смарагдово зеленото, светлосиньото и тъмносиньото. Освен класическите принтове дизайнери, като Кензо, Бърбъри Прорсъм и Вивиан Уестууд предлагат абстрактни и графични десени, животински и шахматни принтове.