Правилата на чорапогащите

Правилата на чорапогащите
Правилата на чорапогащите

Правилата на чорапогащите. През есенните и зимните месеци чорапогащите се превръщат в едни от най-добрите приятели на любителките на полите и роклите. Не са малко обаче жените, които в бързането си да се приготвят или пък от нехайство избират да сложат неподходящия чифт. А това моментално понижава атрактивността на тоалета и дори може тотално да го опропасти.

Казано с други думи, чорапогащите трябва да се избират особено внимателно, тъй като са ключов елемент в цялостния външен вид. В последните години на пазара се предлага огромно разнообразие от дебелини, цветове и принтове, така че всяка жена може без проблем да открие тези, които ще отиват на облеклата й и ще й позволят да постига възможно най-добрите и атрактивни комбинации. Предлагаме ви съвети и насоки при избора и съчетаването на чорапогащите.

Основното нещо, с което трябва да се съобразите, когато избирате чорапогащи, е с какво облекло ще ги носите. По правило фините варианти се комбинират с официални тоалети, а плътните и цветни – с почти всякакви други и са ярък символ на индивидуалния стил на жената, която ги носи.

Добра идея е да имате поне един чорапогащник, който да можете да носите с всякакви облекла и обувки. За да имате тази възможност, цветът му трябва да е максимално близък до тена на кожата ви. При колебание или когато нямате време да подбирате други чорапогащи, залагайте именно на този чифт.

Дори на по-изискани събития избягвайте да носите прозрачни чорапогащи в телесен цвят – те са подчертано старомодни. Същото важи за лъскавите варианти в каквито и да било нюанси на бежовото.

Ако роклята или полата ви е по тялото, чорапогащникът, който носите отдолу, трябва да е безшевен. На пазара има голям избор от такива. По отношение на естетиката другото основно нещо, което трябва да запомните е, че ако обувките или ботите ви са отворени, чорапогащникът, които носите с тях, не бива да има ръб на пръстите.

Бизнес – Правилата на чорапогащите

В случай че работата ви изисква да носите строги бизнес костюми, забравете за чорапогащите с шарки или принтове. Избирайте гладки, матирани и изчистени варианти в неутрални цветове – независимо с каква плътност са.

Помнете, че ако цветът на чорапогащите е същият като този на обувките, краката ви ще изгледат по дълги. Това обаче далеч не означава, че винаги трябва да ги съчетавате цветово. Но каквито и комбинации да правите, никога не носете черен чорапогащник с бели обувки – крайният резултат ще е повече от неестетичен.

Любимата на всички дами малка черна рокля се съчетава перфектно както с черни, така и с почти всякакъв друг цвят чорапогащи. Всичко зависи от повода и желаното излъчване. Ако я носите в офиса например, заложете на черен или друг неутрален цвят чорапогащник. В случай че решите да я облечете на парти, можете да експериментирате с по-атрактивен чифт.

Ако облеклото и обувките ви са в по-тъмни цветове, не е никак добра идея да носите светли чорапогащи. И обратното – светлите дрехи и обувки не е препоръчително да се комбинират с тъмни чорапогащи.

Бели чорапогащи

Не си и помисляйте за бели чорапогащи – те са предназначени само за малки момиченца.

Чорапогащите с принтове съчетавайте с едноцветни облекла, за предпочитане в неутрални тонове – черно, бяло, сиво, бежово и кафяво. Разбира се, можете да заложите и на дреха, чийто цвят е същият като единия нюанс от принта на чорапогащника.

Избягвайте чорапогащите с преливащи цветове, тъй като те скъсяват визуално краката, а освен това не са особено изискани.

Ако сте почитателка на ретро излъчването, заложете на чорапогащник на точки. Те обаче трябва да са дребни – големите не са атрактивни и ще направят краката ви да изглеждат по-пълни.

Най-добрият заместник на плътния черен чорапогащник е плътния сив. Съчетава се отлично с всякакви цветове и придава ненатрапчива елегантност на тоалета. Носете го спокойно в офиса или на по-официални събития.

Цветните чорапогащи стоят чудесно с облекла с принтове. Червен чифт например, би отивал много на карирана пола или рокля, а кафяв или в цвят горчица – на леопардова. Не се страхувайте да експериментирате.

По правило колкото по-плътна е полата или роклята, толкова по-плътен трябва да е чорапогащникът. В топлите есенни дни обаче спокойно можете да съчетавате по-фини и тънки облекла с плътни чорапогащи. Обратният вариант не е за препоръчване.