Празничен стил според фигурата

Празничен стил според фигурата
Празничен стил според фигурата
Празничен стил според фигурата
Празничен стил според фигурата

От семейни вечери, през служебни събирания до по-елегантни събития – предколедните и коледните партита вече чукат на вратата. Което със сигурност ще ви изправи пред един много важен въпрос – „Какво да облека?“.

Няма жена, която да не иска да изглежда възможно най-добре на всяко парти, но не по-малко важно от вида на дрехата е това тя да бъде удобна, да прикрива несъвършенствата на фигурата и да подчертава достойнствата й. Каквото и да е вашето телосложение, можете да изберете празнична рокля, в която ще изглеждате чудесно. Предлагаме ви съвети и идеи в тази посока!

Широк ханш, пълни бедра, изпъкнал корем
Роклята трябва да се спуска поне до над коляното и да бъде с трапецовидна кройка – нито съвсем тясна, нито твърде широка. За отвличане на вниманието от долната част на тялото ще помогнат V-образно деколте, интересни презрамки (или една презрамка) и атрактивни детайли в горната част на роклята. Покажете раменете си – те са красиви, назависимо каква е фигурата ви. Заложете на рокля с висока талия – това е изпитан и безпогрешен трик за прикриване на несъвършенствата в долната част на тялото.

Едър бюст
Стойте далеч от рокли без презрамки или с гол гръб. Изберете модел с широки презрамки, които ще осигурят по-добра поддръжка. Добър вариант за вас би била и рокля с дълги ръкави. Те ще балансират раменете и гърдите ви. Долната част на роклята не бива да е прекалено разкроена. Изберете семпъл модел с изчистен силует. Заложете на едноцветен модел – той ще издължи визуално фигурата и ще внесе отслабващ ефект.

Дълъг торс, къси крака
Изберете рокля в два контрастни цвята – един в долната и един в горната част. „Преместете“ талията, избирайки рокля, която се стеснява над нея, а надолу се разкроява. Това ще създаде изцяло нов силует. Подобен ефект можете да постигнете лесно и с помощта на колан, позициониран над талията. Подчертайте раменете, избирайки модел с интересни презрамки или ръкави. Подберете дръзки аксесоари – например големи пръстени или екстравагантни гривни.

Момчешка фигура
Изберете рокля с волани, плисе или набори. Изобилието от материя ще създаде илюзията за женствени извивки. Отличен избор за вас би била също рокля със силно разкроена долна част. Дълбокото V-образно деколте ще създаде излюзията за по-голям бюст. Заложете спокойно на рокля от блестяща материя или с пайети. Фигурата ви изключва опасността да изглеждате твърде дискотечно с такъв вариант.

XXL размер
Изберете рокля с изчистен силует. Имайки предвид, че всякакви набори, волани и други детайли ще прибавят допълнителен обем. Не подбирайте прекалено широк модел – противно на общоприетото схващане, това прави фигурата да изглежда още по-едра. Материята на роклята трябва да пада свободно и да се набира приятно в долната част. Няма да сбъркате например с модел тип „прегърни ме“ с дължина малко под или малко над коляното. Ако не можете да си представите да носите дълга рокля, изберете модел с асиметричен подгъв, който ще придаде структура на тялото. Не е задължително дръзките цветове и принтовете да са табу за вас, но все пак е препоръчително да се придържате към по-тъмните тонове и черното, тъй като те имат доказан отслабващ ефект. Приковете погледите към горната част на тялото, подбирайки рокля с атрактивно деколте.

Нисък ръст
Покажете краката си, залагайки на къси рокли и прозрачни чорапогащи – това ще издължи визуално фигурата ви. Разкрийте плът в областта на талията, гръдния кош или гърба – да се покриете от главата до петите с плат би било най-голямата грешка, която можете да допуснете. Носете обувки със среден ток – с прекалено високи ще изглеждате като на кокили. Не слагайте прекалено едри бижута, тъй като те няма да стоят добре върху дребната ви фигура.

Висок ръст
Най-подходящи за вас са роклите, стигащи до малко над или малко под коляното. Колкото до кройката, заложете на трапецовидна. Моделите с колан също биха били добър избор за вас. Силуетът на роклята ви трябва да е максимално изчистен. Прекалено многото детайли биха стоели твърде неестетично върху високата ви фигура. Може и да е излишно да ви се напомня, но в никакъв случай не носете обувки с прекалено висок ток.