Посочиха датата на представяне на iPhone 13

Посочиха датата на представяне на iPhone 13

Представяне на iPhone 13: Няколко седмици преди годишното представяне на новите продукти на Apple, в мрежата се появи информация за прогнозната дата на събитието. В допълнение, запознати публикуваха очакваните цени на всички модели от серията iPhone 13. Също така припомниха списък с основните им характеристики.

Според източници в мрежата тазгодишното представяне на Apple ще се проведе на 17 септември. В същото време анализаторът на инвестиционната компания Wedbush Даниел Айвс посочи по-неясна времева рамка. Според него събитието може да се проведе между 13 и 17 септември.

Представяне на iPhone 13

Очаква се компанията да представи четири нови артикула наведнъж: iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max. Всички те ще бъдат базирани на процесора Apple A15 Bionic. Ключовата характеристика на Pro версиите на смартфона ще бъде използването на OLED дисплея ProMotion с адаптивна честота на опресняване до 120Hz. В същото време всички нови телефони ще бъдат оборудвани със сензор LiDAR за разширяване на AR функционалността.

Друга иновация ще бъде по-компактен вътрешен дизайн, който ще позволи на компанията да оборудва смартфони с батерии с увеличен капацитет. Източници също така твърдят, че новите iPhone ще поддържат 25W технология за бързо зареждане. Надграждане от съществуващото 22W решение.

За моделите с приставка Pro се приписва, че ще бъдат с подобрен дизайн на широкоъгълен обектив. Той ще бъде оборудван с шест лещи. Друго очаквано нововъведение е увеличен капацитет на батерията за всички представители на новата серия.

Цената на всички версии iPhone 13

Запознати съобщават прогнозните цени на смартфоните. Според слуховете, iPhone 13 mini ще струва на клиентите от $699, iPhone 13 – от $799, iPhone 13 Pro – от $999, а iPhone 13 Pro Max ще струва от $1099.

Освен това на 30 септември Apple може да пусне третото поколение слушалки AirPods, чийто дизайн ще бъде заимстван от модела Pro. Представители на компанията все още не са направили официални изявления относно времето на обявяване на новите продукти.