Учител от СОУ „Любен Каравелов“ на прием при президента

Учител от СОУ „Любен Каравелов“ на прием при президента

Даниела КаналиеваДаниела Каналиева-Русева, докторант и учител по история и цивилизация в СОУ „Любен Каравелов“ имаше честта да бъде поканена на традиционния прием на президента на Република България по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май.

За няколкото години стаж в СОУ „Любен Каравелов“ младата учителка успя да убеди учениците, учителите и ръководството, че добре си върши работата. Преди две години тя беше номинирана и избрана от колегите си за учител на годината. Г-жа Каналиева-Русева взе дейно участие в евпорейски проекти в училището и в община Димитровград. Учителката беше поканена със свои ученици и в Европейския парламанет в Страсбург по проект ENTER. По-късно заедно с ученици от СОУ „Любен Каравелов“ взе активно участие и в международен проект под егидата на фондация „Пайдея“.

В Националния исторически музей, където бе проведена срещата за празника на светите братя Кирил и Методий гости на приема са били Негово светейшество патриарх Неофит, председателят на 42-то Народно събрание Михаил Миков, експрезидентът на Република България Петър Стоянов, много представители на дипломатическия корпус, учени, артисти, творци и учители.