Прозрачна съблазън

Прозрачна съблазън
Прозрачна съблазън
Прозрачна съблазън
Прозрачна съблазън

С настъпването на пролетта идва и времето да добавим нещо ново в гардероба си, за да сме в крак с модата. Модните критици се произнесоха в полза на играта с различни видове текстил, прозрачните материи, пастелните тонове, металните цветове и принтове.

Пастелните цветове са топтенденция
Пастелните цветове са водещата и най-голяма силна тенденция за пролет 2014. Видяхме ги на почти всички модни ревюта на дизайнерите, а спецовете съветват да се спрем на розово, бледолилаво, зелено, корал и синьо. От овърсайз блейзери и секси поли тип молив до блузи и къси якета, дрехите в пастелни тонове безспорно ще са изключително модни. Черно-белите комбинации запазват актуалността си, а доста популярни ще бъдат меките нюанси на оранжевото. Яркият цвят е новото черно, което трябва да се използва много умело заради яркото си присъствие.

Принтове
Задължителен принт за тази пролет е животинският. Присъства в тенденциите всеки сезон, точно като костюма и високите обувки и отдавна не се свързва с епитети като „агресивен“ и „арогантен“. Независимо дали принтът е с шарка на едър хищник, зебра или влечуго, той се откроява както на червения килим, така и на улицата. Топтенденция за пролет 2014 са и флоралните принтове, които ще цъфтят в гардероба ни. Многото цветя, растителни тонове и отличителни орнаменти перфектно се съчетават със злато, сребро, кожа и разнообразни материи.

Силен тренд за предстоящия сезон е металът и всичко, което блещука. За да не „метализираме“ и предозираме, е най-добре да се спрем на един или два елемента от визията ни и да оставим всичко друго неутрално. Дизайнери като Проенца, Шулер и Хайдер Акерман залагат на малкото или много блясък в полите и роклите.

Прозрачна съблазън
Изключително модерни ще са прозрачните материи като шифон, дантела и фините плетива тип мрежа. Дизайнерите съветват да комбинирате прозрачния топ с по-изчистени дънки, панталон или кожен клин. Прозрачните материи придават сексапил и тайнственост на всеки тоалет.

Кройки
Изрязаните топове с дължина до пъпа се завръщат с пълна сила тази пролет. Модерни са обемните блузи с ръкави до лакътя. Хит ще са и ризите от мъжкия гардероб, но в ярки контрастни цветове или с отличаващи се яка и маншети. Любителките на панталоните с широки крачоли могат да си отдъхнат, защото и този сезон те са на мода. Дължината на полите е около средата на прасците, а плисето остава любимо и тази пролет. За дъждовните дни можем да се спрем на палта, които са с дължина до средата на бедрата, а яката и реверите липсват. Пролетната тенденция при саката е правата кройка и дължина около кръста.

Обемното и късо спортно якенце също е на мода, като освен със спортни дрехи може да се носи и с рокля или панталон.