Realme 8 5G – Почти перфектен среден клас

Realme 8 5G – Почти перфектен среден клас

Компанията realme произвежда смартфони от различни класове, опитвайки се да заеме всички ниши на пазара. Новият Realme 8 5G заема междинна позиция между сегмента на ниска цена и среден клас. Изглежда, че устройството е готово да осигури максимума за парите си. Дисплей с честота на опресняване 90Hz, тройна камера, продуктивен хардуер и капацитивна батерия. Как работи на практика?

Корпус от пластмаса

Realme 8 5G се предлага в два цвята: син и черен. И в двата случая корпусът на джаджата е изцяло пластмасов. Тъй като задната част на устройството е покрита с гланцово покритие без олеофобен слой, гърбът бързо събира отпечатъци и привлича прах. Местоположението на сензора за пръстови отпечатъци е отстрани в бутона за включване. За сигурност може да използвате също отключване с лицево разпознаване или да въведете парола.

В долната част са разположени аудио жак и един високоговорител. Последният е лесно да се покрие с ръка, особено при игри. Иначе високоговорителят звучи силно и ясно. Друг плюс е тройният слот за две SIM карти и карта с памет до 1TB. Блокът на камерата стърчи забележимо от тялото, но комплектният калъф елиминира този проблем, предпазвайки обективите и екрана.

Качествен дисплей

Благодарение на корпорацията BBK Electronics, която включва марката realme, матрици с висок херц се срещат все по-често в евтини мобилни телефони. Не е изключение и Realme 8 5G. Устройството има 6.5-инчов IPS екран с FHD+ резолюция и поддръжка на честота на опресняване от 90Hz. По подразбиране мащабираното сканиране е деактивирано и параметърът за активирането му е скрит дълбоко в настройките на дисплея. В тази връзка има вероятност неопитен потребител да рискува да не научи за допълнителната функция на джаджата си.

Като цяло матрицата се оказа успешна. Панелът радва с равномерно осветление и високи нива на яснота и максимална яркост (600 нита). Тези стойности гарантират отлична видимост на изображението дори при слънчево време. Екрана на смартфона е с фабрично приложен защитен филм.

Каква е камерата на Realme 8 5G

Новостта е оборудвана с тройна камера. Основният обектив е представен от 48-мегапикселов сензор с бленда f/1.8. Той е допълнен от 2 мегапикселов макро и монохромен сензор.

Устройството заснема видео в Full HD резолюция при 30 кадъра в секунда. Автофокусът работи бавно, но винаги правилно. Електронната стабилизация се активира чрез специален режим.

Производителност и характеристики

Джаджата е базирана на MediaTek Dimensity 700. Двуядреният графичен ускорител Mali-G57 MC2 отговаря за графиката. По отношение на производителността пакетът е почти идентичен с Qualcomm Snapdragon 720G с Adreno 618. Има 8GB оперативна памет и 128GB постоянна памет.

Realme 8 5G

Realme 8 5G работи с Android 11 OS с потребителски интерфейс realme UI 2.0. Интерфейсът е интелигентен, предлага много опции за персонализиране и интересни опции. Например, операционната система ви позволява да разширите количеството RAM за сметка на вградената памет. Страничният интелигентен панел се оказа удобен, откъдето можете бързо да направите екранна снимка, да активирате запис на екрана или звука, както и да стартирате някои помощни програми в изскачащ прозорец. Функцията „клониране на приложения“ също помага, като осигурява стартирането на програмата под няколко акаунта.

Мобилният телефон предлага три режима на работа: максимална мощност, интелигентна производителност (честотите на чиповете се увеличават при стартиране на взискателен софтуер) и балансирана настройка.

Батерия – Златен стандарт

Realme 8 5G има 5000mAh батерия, което е златният стандарт на съвременните смартфони. Циклично Full HD видео със средна яркост и в самолетен режим се възпроизвежда в продължение на 19 часа, докато при превъртане на 1080p видео в YouTube джаджата издържа 15 часа. В две тествани игри устройството показа същия резултат: до 5 часа работа без зареждане. За да се разшири автономността, са предвидени няколко режима за пестене на енергия и опция за замразяване на активността на приложенията.

Комплектът се доставя с 18W зарядно устройство. В допълнение, доставчикът обещава поддръжка за бързо зареждане. Всъщност скоростта на запълване на енергия не е изненадваща. 50% от зареждането на батерията отнема 55 минути, а 100% – за 2 часа 20 минути. От интересните неща подчертаваме функцията на оптимизирано нощно зареждане, което спестява живота на батерията.

Заключение

Новият Realme 8 5G е балансиран смартфон без очевидни недостатъци. Камерата снима добре през деня, батерията издържа дълго време, има NFC модул. Високопроизводителният хардуер ви позволява да се наслаждавате на игри от най-висок клас, макар и с най-ниските графични настройки.