Realme влезе в топ 6 на световните производители на смартфони

Realme влезе в топ 6 на световните производители на смартфони

Realme се превърна в един от шестте най-големи производители на смартфони в света за първи път, според нов доклад на анализаторската фирма Counterpoint. Само три години след основаването си марката има 15 милиона доставени устройства на тримесечие и ръст от 135,1%.

През трите години на своето съществуване марката Realme навлезе на пазарите на повече от 60 държави и влезе в челната петица в почти 20 от тях. Така през второто тримесечие на 2021 г. продавачът зае първо място във Филипините и Бангладеш, трето в Русия, четвърто в Индия и пето в Европа. Освен това, според изследователската компания Strategy Analytics, през август производителят постави рекорд за скоростта на доставка на първите 100 милиона смартфона.

На какво се дължи успехът?

Основателят на Realme Скай Ли обяснява успеха на марката с факта, че тя първа предлага устройства с изскачаща камера в своя пазарен сегмент и дебютира сред смартфони с Android с технология за безжично магнитно зареждане. Един от приоритетите на Realme са 5G продуктите, чийто дял на развиващите се пазари нараства от 8,8% през първото тримесечие на 2021 г. до 15,9% през второто.

„През последните три години бяхме като лесна плячка, която хищниците не приемаха сериозно, но продължихме да се движим уверено към целта. Младият екип, на средна възраст от 29 години, се сблъска с много предизвикателства, но продължи да расте с решителност и ентусиазъм, предлагайки необичайни продукти – тренд сетъри по целия свят“, каза Скай Лий.