Samsung Galaxy S22 Ultra: очаквана дата на анонс

Samsung Galaxy S22 Ultra: очаквана дата на анонс

Свеж вътрешен доклад допълни информацията за предстоящата новост на Samsung. Според източници в мрежата Samsung Galaxy S22 Ultra ще получи „зареден“ модул на камерата, в чиято конфигурация производителят планира да направи няколко ключови промени в сравнение с настоящия флагман.

Според предварителната информация смартфонът ще бъде оборудван с четири камери: 108-мегапикселова основна, 12-мегапикселова широкоъгълна камера и два помощни модула. В същото време топ моделът няма да има ToF сензор – той вероятно ще бъде заменен от лазерна система за автоматично фокусиране. Резолюцията на сензора за селфи на устройството ще бъде 40 мегапиксела.

Моделите Samsung Galaxy S22+ и S22 ще имат тройни камери и предни камери с резолюция 10 мегапиксела. Според слуховете Ultra версията на флагмана също ще получи поддръжка за патентования стилус S-Pen. Очаква се презентацията на новите телефони да се проведе в началото на следващата година.

Наблюдателите на пазара очакват предстоящият флагман Samsung Galaxy S22 Ultra да бъде представен през януари 2022 година. В това има смисъл, като се има предвид, че гамата Galaxy S21 бе представена през януари 2021 година.