Първи поглед към Samsung Galaxy Z Flip3: сгънат с любов

Първи поглед към Samsung Galaxy Z Flip3: сгънат с любов

Samsung Galaxy Z Flip3 е по-надежден от предшественика си – има подсилена рамка, по-здрав капак на екрана и допълнителна защита от вода. Също така е актуализиран дизайна и най-важното стойността е намалена. По цена необичайната новост се изравни с други устройства от най-висок клас.

Дизайн и ергономичност

Първият Z Flip предизвикваше смесени чувства – приличаше на пудра и явно беше насочен към дамската аудитория. Третият флип изглежда различно. Samsung значително преработи дизайна, като направи устройството по-плоско, а външният вид – по-строг и по-солиден. Корпусът е двуцветен: матирано стъкло в основната част, а около камерата и външния дисплей – черен гланц. Има седем цвята за избор, има дори опция за лавандула.

В сгънато състояние джаджата се превръща в малък стъклен квадрат, който лесно може да се побере в джоба на дънките, без значение колко тесни са те. Това е основната характеристика на Samsung Galaxy Z Flip3 – получавате компактно устройство с 6.7-инчов екран.

Когато се разгъне, виждаме почти класически смартфон. Само внимателните потребители, които обръщат внимание на механизма за отваряне, могат да предположат, че това е сгъваемо устройство. Той е надеждно скрит в подсилена алуминиева рамка и разделя гърба на две половини.

Samsung обърна голямо внимание на надеждността на новия продукт. Разработчиците твърдят, че устройството може да издържи 200 000 сгъвания – достатъчно за пет години, ако отваряте и затваряте дисплея по 100 пъти на ден. В ролята на външно стъкло се използва Gorilla Glass Victus, а капакът на гъвкавия екран е с 80% по-твърд в сравнение с предишния модел. Дисплеят вече е по-труден за надраскване или счупване. Освен това се появи защита съгласно стандарта IPX8: всички конектори са покрити с мембрани, а устройството може да се потопи във вода на дълбочина 1,5 метра за 30 минути.

Два дисплея

Samsung Galaxy Z Flip3 използва 6.7-инчов гъвкав Dynamic AMOLED 2X дисплей с резолюция 2640×1080 пиксела, съотношение на страните 22:9 и плътност на пикселите 425 ppi. По отношение на качеството на картината, той по никакъв начин не отстъпва на най-добрите представители на флагманската линия Galaxy S. Той има приятно цветово възпроизвеждане с широки ъгли на видимост и дълбок черен цвят.

Екранът поддържа честота на опресняване от 120Hz. Бързо свиквате с гладкостта на дисплея и не искате да се връщате към обичайните 60 херцови матрици. Интерфейсът и превъртането в приложенията работят перфектно, без потрепване или микролагове. Едно нещо е объркващо: Samsung продължава да игнорира опцията DC Dimming, така че PWM все още присъства.

Сгъването е ясно видимо в разгънато състояние, особено когато гледате екрана под ъгъл. Усеща се като малък жлеб – практически не пречи при използване.

Най-много промени получи външният дисплей. Той се е увеличил четири пъти – до 1.9 инча, а резолюцията му е 512×260 точки. Екранът има много опции: в допълнение към стандартния дисплей за време и дата, можете да видите известията, да стартирате Samsung Pay, да управлявате плейъра и да прелиствате различни джаджи. Добавени са голям брой нови циферблати. А на задния панел можете да изведете изображението от камерата, за да направите качествени селфита.

Производителност

Samsung Galaxy Z Flip3 идва с процесор Qualcomm Snapdragon 888 и 8 GB оперативна памет. В продажба ще бъдат пуснати модели с 128 GB и 256 GB дискове. Няма поддръжка за microSD.

В Galaxy Z Flip3 няма намек за забавяне. Работи безпроблемно, приложенията се инсталират и стартират бързо. В бенчмарка на AnTuTu смартфона събра 669 365 точки – това е много. И игрите се изпълняват с максимални графични настройки.

Има NFC, Bluetooth 5.0, бързо зареждане във всички варианти – кабелно, безжично, обратимо. Максималната мощност обаче е само 15W, което през 2021 година вече не изглежда сериозно.

Относно звука и силата на звука няма забележки. Два стерео високоговорителя с поддръжка на Dolby Atmos ви позволяват да гледате филми и да слушате музика, без да свързвате допълнителни високоговорители.

Камери

Що се отнася до камерите, Samsung Galaxy Z Flip3 е малко лишен от съвременните стандарти. Основният модул има 12-мегапикселов сензор с бленда f/1.8. За автофокус се използва технологията Dual Pixel, има и оптична стабилизация. Ултраширокоъгълният модул е ​​оборудван с 12-мегапикселов сензор и f/2.2 обектив с ъгъл на покритие от 123 градуса.

Samsung Galaxy Z Flip3

Като оставим настрана сухите числа, снимките приблизително съответстват на тези от Galaxy S21 – единственото нещо, което липсва, е телеобектив с оптично увеличение. Качеството на изображенията е водещо. Кадрите се получават ярки, с правилно предаване на цветовете и висока детайлност. Ултраширокоъгълният модул не случайно заема мястото си на корпуса и създава приятни панорами.

Предварителни резултати

При бегло запознаване с Samsung Galaxy Z Flip3 не беше възможно да се оценят напълно фотографските възможности на новия продукт и да се тества батерията от 3300 mAh – автономността все още е интригуваща. Всичко това тепърва ще се провери.

Междувременно изводите са следните: Samsung успя да направи удобна и красива джаджа с гъвкав екран на адекватна цена.