Север Юг с Къванч Татлъту и Буура Гюлсой

Север Юг с Къванч Татлъту и Буура Гюлсой
Север Юг с Къванч Татлъту и Буура Гюлсой
Север Юг
Север Юг

Любимецът на родната публика Къванч Татлъту се завръща на екран, този път загърбил пухкавия образ. Позаякнал и предизвикателен Къванч ще се подвизава в новия сериал “Север Юг”, чийто старт е във вторник от 20.00 часа, по bTV.

Къванч стана звезда със сериала “Перла”, после блесна, макар и доста понапълнял, в “Забраненият плод”. Сега той отново е във форма. За ролята си на буен млад мъж Къванч е трябвало да премине през големи физически натоварвания в продължение на три месеца и да поддържа формата две години.

Богат, беден
“Север Юг” взима за основа сценария на прочутия американски сериал “Богат, беден” от 1976 година с Питър Строс, Ник Нолти и Сюзан Блейкли.

Турските продуценти казват за техния сериал: “Това е история за голяма тайна, която отдалечава двама братя един от друг, а в същото време е и единствената останала причина, която ги събира”. Там Север Юг стартира през 2011 година. И след като пожъна голям успех, бе завършен в края на юни миналата година. Турците излъчиха 80 епизода, но в Европа този сериал ще има повече, защото там серия е около час и половина.

Сериалът разказва за трудната битка за оцеляване в живота, която водят двама братя – Кузей (“север” на турски) и Гюней (“юг”). Те имат различни амбиции и са поели по различни пътища. Единственото нещо, което ги обединява е любовта им към Джемре – момичето, в което и двамата са влюбени.

Север Юг
Север Юг

Сюжет
Къванч Татлъту влиза в ролята на Кузей – смел, непокорен и спонтанен млад мъж, който избухливо се дразни от всяка несправедливост. Един от пороците му е, че трудно контролира гнева си. Често оставя юмруците да говорят вместо него. Заради всичко това още от малък често има проблеми. Най-голямата мечта на Кузей е да стане военен и затова иска да учи във военна академия. Брат му Гюней – Буура Гюлсой е пълна негова противоположност.

Той е спокоен, търпелив, не предприема действия без да обмисли нещата и се представя отлично в училище. Гюней работи усилено, за да може да напусне ограничения свят на баща си.

Събитието, което унищожава живота на двамата братя е преместването на Джемре – Йойкю Карайел в квартала. Първоначално тримата стават близки приятели и прекарват по-голщмата част от времето си заедно. Един ден преди Гюней да се яви на изпит за университета, Кузей се е подготвил да признае на Джемре за любовта си към нея. Но тогава той разбира, че тя вече е направила своя избор да бъде с Гюней. Развоят на събитията в онази нощ става причината пътищата на двамата братя да се разделят. След случилото се Кузей влиза в затвора, а Гюней е приет в университета и пред него се разкриват нови хоризонти.

Четири години по-късно Кузей е свободен, но продължава да носи в себе си дълбоките следи на преживяното в затвора и тежестта на несправедливостта на раменете си. Когато се завръща у дома, всичко се е променило. Гюней и Джемре правят планове за сватба. Същевременно Гюней следва пътя, който ще го отведе до мечтания богат живот. Със завръщането на Кузей всичко, което дотогава е вървяло по план, се променя.

Наричат го Гордост
Къванч Татлъту е роден на 27 октомври 1983 година в град Адана. “Къванч” означава “гордост”. По майчина линия предците му са имигранти от Босна и Херцеговина. Предците на баща му имат пекарна в Адана повече от 100 години. Къванч е искал да става баскетболист и усилено е тренирал. Поради болест на бащата семейството се премества в Истанбул, където Къванч играе баскет в отборите на Бешикташ и Фенербахче. Татлъту печели конкурса “Бест Модел ъф дъ Уърлд” през 2002 година, след което кариерата му тръгва шеметно нагоре. Два пъти е обявяван за най-добър актьор на Турция. Снимал се е в два игрални филма и в 6 сериала. Къванч живее в Дубай, има дом и в Истанбул.

1 Коментар за "Север Юг с Къванч Татлъту и Буура Гюлсой"

  1. За този филм има голяма реклама и гледайки по нея съдя, че е доста добър филм,а заслужава да бъде гледан.Това, че събитието, което унищожава живота на двамата братя е преместването на Джемре – Йойкю Карайел в квартала, от тук историята започва да бъде много заплетена.Но и ние зрителите искаме точно това една заплетена история, която да завърши с щастлив край.Благодаря за хубавият клип, от сега ми стана интересно как ще се развият нещата.Няма как да не съвпадне историята с някой друг филм но е важно как ще играят самите актъори.