Шампионски требъл за Димитровград

Шампионски требъл за Димитровград
Мирослав Иванов на почетната стълбичка - 1 място

Трети отборен национален шампионат за годината спечели Спортен клуб по борба „Димитровград“. Това стана факт на Държавния лично-отборен шампионат по свободна борба за кадети в Асеновград, където димитровградските кадети триумфираха в отборната надпревара с 80 точки. След тях на второ място останаха състезателите на Сливен, с 51 точки, а трети се класира отбора на Берое с 47 точки. В първенството взеха участие 205 борци от 39 клуба.

Мирослав Иванов - СКБ Димитровград
Мирослав Иванов на почетната стълбичка – 1 място

През месец май клубът завоюва за пети пореден път отборната шампионска титла при децата (11-13 години), а в началото на юни шампиони на България станаха и момчетата (14-15).

В Асеновград кадетите на СКБ Димитровград с треньор Салим Наим прегърнаха шампионския трофей, след спечелени 2 златни и 6 бронзови медала.

Шампиони
Поредна шампионска титла на това държавно първенство записа голямата надежда на българския спорт Микяй Наим. Бронзовия медалист от Европейско първенство за кадети Самоков’ 2014 надви съперниците си в категория до 58 килограма. Отличен бе и с приза за най-резултатен състезател.

Мирослав Иванов е другият димитровградски състезател, който също завоюва златен медал в категория до 69 кг.

Медалисти
Шестте бронзови медала за СКБ Димитровград завоюваха Иван Янков (46), Веселин Петров и Павел Иванов (63), Богомил Бонев (76), Велко Тодоров (85) и Драгомир Димов (100).

Шанс да се борят за бронз имаха също Мариян Ифтимиев(42 кг.) и Иван Ангелов (58), и двамата обаче загубиха в малките финали, и се класираха на 5-то място, записвайки точков актив за забележителния успех.

Повече с мисъл за допуснати грешки и предстоящи изпитания, президентът на клуба Георги Петров сподели задоволството си от постигнатите резултати. Борбата изисква много внимание, дисциплина и труд. Децата от всички възрасти при нас са отдадени на тези неща. На това и на треньорската работа се дължат успехите.

dnews
По всичко личи, че България сега разчита на бъдещи международни успехи в много малко спортове. Погледите и надеждите основно са насочени към борбата. Малък град като нашия успешно развива този спорт, нещо повече ние сме водеща школа!

Предстоящо
Сезонът за младите спортисти от СКБ Димитровград продължава с пълна сила:

Виктория Бобева ще вземе участие на Европейското първенство за юноши и девойки, което ще се проведе от 17 до 22 юни в Катовице’ Полша.

Клубът откликва за четвърта поредна година на покана, и в края на седмицата детски отбор заминава за Тараклия, Молдова, където ще се представи на традиционния Международен турнир.

От 28 до 29 юни кадетите от клуба ще участват на Международния турнир „Русенски легенди“. Състезанието се явява последна проверка, преди определянето на Националния отбор за Световното първенство, което е насрочено за 15-20 юли в Словакия.