Телерик открива школа по програмиране в Димитровград

Телерик открива школа по програмиране в Димитровград

Школа по програмиранеДетската академия на Телерик стартира школа по програмиране за ученици от пети и шести клас в Димитровград.

Третият сезон на академията започва през септември с рекорден брой школи – 26 в общо 19 български града. Нашият град е сред четирите, в които отварят врати нови учебни центрове.

Безплатните обучения имат за цел събуждане на интереса на учениците от детска възраст към програмирането. Идеята е, изместване на фокуса от любовта на децата спрямо компютърните игри към удоволствието да създаваш компютърни програми. Учениците се готвят за национални и международни състезания по информатика. Съдейства им се за по-ранното професионално ориентиране.

Телерик работи с местни преподаватели като им предоставя насоки и съдействие в учебния процес. Следят за качеството на преподаване и постоянно подобряване на нивото на обучение.

Центровете в отделните градове ще стартират по различно време – повече информация за свободни места, програма и дати на занятията можете да получите директно от преподавателите, информират от Детската академия.

Школата по програмиране за деца в Димитровград ще се ръководи от Димитър Георгиев, преподавател в ПМГ “Иван Вазов”: http://it.pmgdimitrovgrad.net

Часовете по програмиране ще се провеждат в ПМГ “Иван Вазов”.

Програмиране