СКБ Димитровград срещу сборен отбор на САЩ

СКБ Димитровград срещу сборен отбор на САЩ

Dimitrovgrad - USAСъстезателите от Спортен клуб по борба “Димитровград” излизат срещу сборен отбор на САЩ в приятелски мач. Срещата ще се проведе в сряда вечер от 18.00 часа на тепиха в спортна зала “Младост”.

Участие в спортния сблъсък ще вземат 11 димитровградчани срещу 11 американци, които ще определят победителя от това междуконтинентално предизвикателство.

Нашият клуб ще се представи с млади борци шампиони на България и медалисти от национални и международни първенства. Американците от своя страна пък противопоставят първенци на САЩ.

Възпитаници на Суплес Тийм от град Бойс – щата Айдахо са на двуседмичен подготвителен лагер в Димитровград. Те пристигнаха тук на 3 август, специално за да тренират в най-успешния в последните години младежки клуб по борба в България . В техните редици са включени и таланти от различни щати на Америка, проявили желание да попият опит от димитровградската школа. След няколко тренировки американските шампиони проявяват желание да премерят сили с нашите състезатели в официална среща.

За целта СКБ “Димитровград” и община Димитровград организират този шоу мач, който ще се проведе по правилата на Световната федерация – FILA Wrestling. За срещата е поканен лицензиран съдия – републиканска категория, който ще журира двубоите в отборната надпревара.

Шоуто ще започне с бляскавото представяне на младите състезатели и визитките им с успехи. На тепиха се очаква да се проведат зрелищни схватки и люти битки с поглед към победата.

Американците са безкрайно амбицирани да представят успешно великата си страна, а димитровградчани са не по-малко мотивирани да покажат силата на българската школа и да защитят името на клуба и града ни.

Какъв ще бъде изходът от това спортно предизвикателство? Ще разберем в сряда вечер от 18.00 часа в спортна зала “Младост”. Ако решите можете да посетите залата и да подкрепите децата от Димитровград. Чака Ви разнообразие от спортни емоции.