Защитете данните на клиентите със SSL

Защитете данните на клиентите със SSL
SSL сертификат за вашия уеб сайт

SSL сертификат за вашия уеб сайт. SSL сертификатите осигуряват лесен начин за защита на данните на уебсайта. Дори да не продавате нищо, вашият уебсайт и вашите потребители ще се възползват от предимствата на подобрената поверителност и проверка. Нека да разгледаме как SSL помагат за защитата на данните на вашите клиенти.

Какво представляват SSL сертификатите?

Сертификатите SSL или Secure Sockets Layer са криптографски протоколи, които осигуряват слой за криптиране на предадените данни като пароли, информация за кредитни карти или дори имейл адреси. Те също така осигуряват проверка на обекта, който управлява сайта, като ви уверяват, че имате работа с легитимен бизнес или организация.

Можете да разпознаете кога даден сайт използва SSL, защото URL адресът или адресът на сайта ще започне с „https“, а не просто с „http“, както е показано по-долу:

Адресна лента в браузер

Шифроване на данни

Представете си крадец, който обикаля паркинг и проверява дръжките на вратите, за да намери отключена. Той може да си помогне с всичко в отключения автомобил, но заобикаля всички заключени коли.

SSL работят по същия начин за уебсайтовете. Всеки път, когато отворите уебсайт или подадете информация на страница, тези данни се изпращат в мрежа, която включва множество различни сървъри. Нешифровани данни, като отключена врата на колата, могат да бъдат прихващани навсякъде по пътя.

SSL предлагат защита за тези данни. Чрез шифроването й, преди да бъде предадена, информацията става безполезна за всеки, който се опитва да получи достъп до нея. Когато вашите данни достигнат до компанията, с която правите бизнес, те след това се потвърждават и безопасно некриптират.

Факторът доверие

Основна причина да закупите SSL сертификат за вашия уеб сайт е да изградите доверие сред клиентите си.

Потребителите искат уверение, че тяхната информация е сигурна, когато я изпратят на уебсайт. Това важи особено за сайтовете за електронна търговия, където посетителите са помолени да предоставят информация за кредитната си карта. В проучване от 2014 година, проведено от GlobalSign, 84% от клиентите заявяват, че ще се откажат от транзакция, ако смятат, че връзката е несигурна. Така че без SSL сертификат може да прогоните купувач или посетител.

Доверието е фактор и за нетърговските сайтове. Когато някой създава акаунт, влиза в системата или дори попълва формуляр с лична информация, той иска да знае, че сайтът, който получава тази информация, е защитен. Виждането на SSL също успокоява клиентите, че те са на официалния уебсайт на компанията, а не на фалшив „фишинг“ сайт.

В допълнение към индикаторите, които браузърите показват на защитен със SSL сайт (т.е. HTTPS или „зелената лента“), много SSL сертификати предлагат печати за доверие, които можете да поставите на вашия сайт.

Колкото повече доверие можете да предадете на посетителите на вашия сайт, толкова по-добри ще бъдат реализациите. Добавянето на SSL сертификат е добре за вашия краен резултат.

Класиране в Google

Всички искаме нашите уебсайтове да се класират по-високо в резултатите от търсенето с Google. Добавянето на SSL сертификат може да помогне и за това.

Още през 2014 година Google започна да дава предпочитание за класиране на сайтове, които използват SSL сигурност. В публикация в блога компанията заяви, че влиянието върху класирането при търсене е малко, но може да увеличи значението на SSL в алгоритмите си за търсене в бъдеще. Google има за цел всички сайтове да бъдат защитени със SSL. Така че дори ако имате блог или уебсайт, които не включват електронна търговия или данни за вход, все още има реална полза от добавянето на SSL защита.

Видове SSL

Има няколко различни вида сертификати, които включват едно и също основно ниво на криптиране. SSL с разширени функции са идеални за определени уебсайтове.

Ако се опитвате да защитите блог или друг основен сайт, в който сигурността не е от първостепенно значение, помислете за основен сертификат „Проверка на домейн“ (DV). Те не изискват документи и са лесни за закупуване и настройка.

За да защитите сайт с идентификационни данни за вход или формуляри, които събират лична информация, изберете сертификат за „Проверка на организацията“ (OV). В допълнение към защитата на вашия сайт, можете да получите динамичен печат на сайта, който да се покаже на вашите посетители.

Сайтовете за електронна търговия трябва да обмислят сертификат „Разширена проверка“ (EV), който осигурява най-високото ниво на валидиране. Сайтовете с (EV) сертификати показват познатата „зелена лента“ в адресната лента на браузъра заедно с името на компанията.

Защитете уебсайта си днес

SSL сертификатите струваха стотици левове, но днес дори по-усъвършенстваният SSL сертификат е доста достъпен. Можете да закупите SSL сертификат на Jump.bg само за 17.00 лева годишно.

SSL са чудесен начин да демонстрирате своя ангажимент за отговорно и сигурно предаване на данни.

Ами ако не искам да купя SSL?

Един от основните приоритети на хостинг компанията Jump е предоставянето на сигурни и надеждни уеб решения. Ако ползвате услугите на този доставчик – всички акаунти в Jump.bg предлагат напълно безплатно активиране на SSL сертификат от Let’s Encrypt. Този безплатен сертификат се активира изключително лесно и се подновява автоматично, без да правите нищо повече. Това е един от сертификатите, които предлагат най-високо ниво на сигурност, поради факта, че е валиден само 3 месеца, след което се подновява автоматично.

Избор на хостинг услуги

Изборът на добър доставчик за хостинг услуги не е лесен. Защо ние разчитаме на Jump.bg, можете да разберете от публикацията: Защо избрах хостинг в Jump? Или изгледайте видеото прикачено по-долу.