Тапицерията за мебели си партнира най-добре с телбод

Тапицерията за мебели си партнира най-добре с телбод
Тапицерията за мебели си партнира най-добре с телбод

Подбора на мебели не е лесна задача, а освен това е инвестиция, която ще ползвате години наред. По отношение тапицерията за мебели предложенията са така много, че в действителност ще може да намерите всичко, от което имате нужда и за което мечтаете.

Ако, обаче в дома ви живеят домашни любимци, ще се наложи да обърнете по-специално внимание на всеки детайл преди самия избор на мебели. В случай, че не е напълно известно много от тапицерските студия създават меката мебел, като по-специален начин захващат тапицерията, с помощта на телбод.

Нараняванията от нокти, надрасквания, полепналата козина, черните петна са неприятният момент, който трябва да бъде избегнат. Когато се появяват такива се налага подмяна на тапицерията и съответно телбода в самата дамаска бива отстраняван. Използват се и други техники и похвати, при които в някои отделни случаи старата тапицерия може да бъде отстранена дори без наранявания и разкъсвания в местата, където е стоял всеки телбод.

Тапицерията за мебели си партнира най-добре с телбод
Тапицерията за мебели си партнира най-добре с телбод

Изберете тапицерия, която предполага по-приятелска нагласа за вашите домашни любимци. Възможностите са две:

Мебели от кожа, добро и по-надеждно решение от това почти няма. Кожата може да се противопостави на буйните домашни любимци. Космите не прилепват към нея, а петната и мръсотията чистят сравнително лесно.

Мебели от микро фибър са от синтетичен плат, който допринася за лесна поддържа и удобство. Материята е здрава и лесно се почиства от петна и косми. Почти нищо не прилепва по него.

По възможност избягвайте мачкащи се и чупливи платове, като коприна, ленили вълна. Такива дори изискват по-специален монтаж и при тях не се използва споменатата технология за закрепяне с телбод.

Обърнете внимание не само на материята за тапицерия, но и на цветовете. Ако помещенията позволяват може да изберете многоцветни и преливащи се десени. По този начин няма да личи всяка една прашинка на повърхността им, елементи от самите части на мебелите, включително телбода. Последният се поставя на скритите места, отдолу и на гърба, но въпреки това трябва да се предвиди, че оставането му незабележим е най-добрия вариант.

В избора на тапицерия за мебели, трябва да обърнете внимание и на останалата част от материалите. Дървото добре се комбинира с всяко едно предложение за тапицерия, при имитациите на дърво трябва да прегледате възможните идеи и да направите най-добрият избор, според интериора.

Избирайки дамаската за мебели в дома си, вие избирате дългогодишната гаранция за тяхната експлоатация, защото тапицерията е първото нещо, което се уврежда при дадена мебел. Заложете на качеството и естетиката и се радвайте на уюта и красотата в дома си.