Търсачка Jabse

Търсачка Jabse
Търсачка Jabse
Търсачка Jabse
Търсачка Jabse

Оп, хоп, хайде пак на състезание. Едва завърши предното сео състезание и се даде старт на ново, този път за родната търсачка Jabse.

Сега, ако очаквате да ви обясняваме правилата на състезанието, няма да стане – намерете си информацията с търсачката.

Нас ни интересува по-скоро касата бира и да покажем какво можем като професионалисти. Както се вика: „Малко сме, силни сме!“

Спирам да ви занимавам с глупости и ставам сериозен.

Та, какво представлява родната търсачка търсачка Jabse?

Първо да отбележа факта, че е разработена от нулата и е изцяло българска разработка с отворен код (нещо, с което трябва да се гордеем и което да подкрепим мисля).

Второ, това е морфологична търсачка, която дава възможност да се откриват думите в българския език без значение как се откриват в документа – нямат значение време, род, число – търсачката ги открива веднага.

Трето, можете да си произнасяте името на търсачката както ви харесва – джабсе, ябсе и други производни и все ще сте си прави. Иначе Jabse е съкращение от Just Another Bulgarian Search Engine (и това ще си го преведете сами, не сте малки).

Какви са възможностите на родната търсачка Jabse, ето това е по-важно да разберем.

  • Можете лесно да я вградите в други сайтове;
  • Можете да търсите изображения;
  • Ползвате безплатен и-мейл;
  • Имате си и безплатен DNS сървър;
  • Можете да търсите от външна програма;
  • Можете да правите каквито търсения си искате – родната търсачка Jabse просто е трепач.

Ние така или иначе вече използваме Jabse, защото ни е много удобна. Но ако успеем и да се вредим и да грабнем касата бира, ще ви почерпим, обещаваме!

Полезна информация от Cloxy

И видеото на Cloxy в YouTube

1 Коментар за "Търсачка Jabse"

  1. Тук може да прочетете в подреден и подробен вид какви възможности предоставя jabse – http://dpanov.com/търсачка-jabse-българският-проект/ . Дано и тази статия бъде окачествена като полезна и помогне на много хора да се запознаят с възможностите на търсачката.