TCL X Series Mini LED: 8K телевизори в ултра тънък дизайн

TCL X Series Mini LED: 8K телевизори в ултра тънък дизайн

TCL представи премиум X серия телевизори – TCL X Series Mini LED. Новите модели съчетават редица актуални технологии, които значително подобряват качеството на картината и звука. Флагманите на марката също получиха усъвършенствани възможности за Smart TV и ултра тънки корпуси.

Изискана технология

Компанията TCL, основана през 1981-а година, не е нова на пазара на премиум телевизори. Технологията Mini LED тя започна да внедрява в маркови продукти през 2018-та година. Тогава бяха представени телевизора X10 – първия модел за световния пазар и телевизора Mini LED от серия 8 в Северна Америка.

Отличителна черта на водещите телевизори през 2021-а година е използването на фирмената технология X Series Mini LED. Масивът с подсветка се състои от комбинация от малки и големи светодиоди, което прави картината по-контрастна и детайлна дори при показване на тъмни сцени.

Производителят приложи и друго патентовано решение – OD Zero. Благодарение на компактните светодиоди и специалния дизайн на обектива, разстоянието между подсветката и разсейващия слой на самия дисплей е намалено до нула от компанията. С този подход бяха постигнати две цели едновременно. Да се направи дисплея ултра тънък, както и да се повиши нивото му на яркост, детайлност и контраст в сравнение с матриците от предишното поколение.

TCL X925 Pro - Ултра тънък дизайн

В допълнение, плътното подреждане на елементите подобри равномерността на подсветката и възможността за регулиране на контраста при възпроизвеждане на HDR съдържание. В същото време нивото на оптично изкривяване (ореол) е спадна, а цветопредаването, включително показването на бяло и дълбоко черно, напротив, се подобри.

Първокласна картина

Флагманът на новата серия е 85-инчовият модел TCL X925 Pro, изработен от матиран анодизиран алуминий. Строгият дизайн помага на телевизора да се впише органично във всеки интериор — от класика до хайтек.

Новостта с резолюция на матрицата 8K е предназначена за възпроизвеждане на съдържание с най-високо качество. Предвиден е и вграден AI апскейлер, който ще подобри яснотата на картината при ниска резолюция на източника. С технологията TCL QLED дисплеят на новите модели осигурява точно възпроизвеждане на цветовете.

За да съответства на изображението и акустиката. Вградената звукова система на Onkyo 5.1.2 е оборудвана с 25 високоговорителя с обща мощност 160 вата. Поддържа Dolby Atmos технология за съраунд звук и отразяващ акустичен дизайн за завладяващо изживяване във филм или игра. И то без да е необходимо свързване на допълнителни високоговорители.

TCL X925 Pro с Dolby Atmos

По-достъпният TCL X925 се предлага в два диагонала на дисплея – 65 и 75 инча. Подобно на по-стария модел, телевизорът получи 8K матрица, „опакована“ в тънък корпус и се различава в акустична конфигурация. Разполага с 2.1 канална 60-ватова система.

И двата модела от серията TCL X Series Mini LED могат да показват до милиард нюанса. Производителят обърна специално внимание на гладкостта на изображението при всякакви сценарии на работа. Собствената технология за компенсиране на кадрите MEMC, комбинирана с честота на опресняване 120Hz, намалява цветовите отпечатъци, замъгляването и треперенето, което прави картината по-гладка дори при динамични състезателни игри.

Собствениците на новите конзоли, ще оценят функцията променлива честота на обновяване (VRR) и автоматичен режим на ниска латентност (ALLM), доближавайки игровото изживяване до компютърна платформа – дори при скокове на кадровата честота, изображенията няма да се счупят.

Умният дом започва с телевизора

Комплектът от интерфейси включва не само актуални HDMI 2.1 портове, но и високоскоростен безжичен модул Wi-Fi 6. С него се установява надеждна връзка с домашната мрежа, за да работят функциите на Smart TV. Софтуерната част на двата модела е представена от платформата Google TV, която обединява онлайн кина, IPTV клиенти и други полезни приложения в един удобен интерфейс. В допълнение, фърмуерът включва удобна система за препоръки, базирана на вашата история на сърфиране.

Друга особеност на телевизорите TCL X Series Mini LED е технологията Magic Camera. С нейна помощ потребителят може да взаимодейства с телевизора си чрез прости жестове, без да използва дистанционно управление или гласови команди. А Функцията Google Duo ви позволява бързо да провеждате видео разговори, като комуникирате със събеседници на голям екран.

В допълнение към телевизорите TCL X Series 8K, компанията обяви TCL Mini LED 4K TV C825, който спечели наградата EISA Premium LCD TV. Асортиментът на марката също ще попълни LCD телевизора 55C728 и саундбара TCL 8132. Цената и датата на продажбите на всички чисто нови продукти ще бъдат обявени от производителя на по-късна дата.