Треньорска рокада във ФК Димитровград 1947, Тодор Манев поема отбора

Треньорска рокада във ФК Димитровград 1947, Тодор Манев поема отбора

Тодор МаневТодор Манев е новият мениджър на футболен клуб “Димитровград 1947”. Манев заменя на този пост досегашния наставник Христо Георгиев, който ще поеме отбора на Хасково.

Това е втората треньорска рокада за този сезон във ФК Димитровград 1947. Христо Георгиев застана начело на синьо-жълтите през септември и води състава шест месеца. Тогава след 5-ия кръг на първенството в Югоизточна “В” група поста сдаде Митко Добрев. Той хвърли оставка след домакинската загуба от Спартак (Пловдив) 0:1 и серия от загуби. На същата среща недоволни фенове разпънаха транспаранти с искания за оставка на мениджъра на димитровградският клуб.

Интересно съвпадение е, че Тодор Манев поема отбора именно преди гостуването на Спартак в Пловдив. Първото изпитание за новия старши-треньор е още утре – събота.

Самият Тодор Манев до този момент бе треньор в Детско-юношеската школа на ФК Димитровград 1947. Манев е с треньорски лиценз UEFA “B”, който му дава правото да работи в системата на аматьорския и професионален футбол.

Двама негови възпитаници има в състава на Спартак (Пловдив). В утрешния двубой Петър Харлов и Александър Шабарков се изправят срещу бившия си отбор.